33. Kıtalar arası Avrasya Maratonu"na ilişkin dün bir basın toplantısı düzenleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak sporu mümkün olduğu kadar çok sayıda vatandaşa ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Avrasya Maratonu"nun da etkinliklerden bir tanesi olduğunu dile getiren Başkan Alinur Aktaş, "İnegöl Belediyesi olarak tüm ilçe halkını Avrasya Maratonuna davet ediyoruz."dedi.

Eski Süper Lig takımlarından Denizlispor 3. Lig’e düştü Eski Süper Lig takımlarından Denizlispor 3. Lig’e düştü

Aktaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Sağlığımız, hayatımızın öncelik taşıyan en önemli öğesidir. Maalesef modern yaşamın yoğun ve yorucu seyri sonucunda, sağlığımıza gereken önemi veremiyoruz. Hâlbuki sağlıklı bir yaşam için, günlük yaşamımızda yer verebileceğimiz çok basit uygulamalar var. Yürüyüş yapmak bunların başında gelmektedir. Biz de İnegöl Belediyesi olarak sporu mümkün olduğu kadar çok sayıda vatandaşımıza ulaştırma noktasında bir dizi etkinlik ve faaliyetler düzenliyoruz. Futbol, Basketbol, Voleybol ve Masa Tenisi Turnuvalarımız, Bisiklet Yarışı, Sabah Sporları ve Yaz Spor Okullarımız, Bayanlara yönelik step-aerobik çalışmalarımız ve şimdi de Kasım ayı başında başlayacak olan kış spor okulları bu faaliyetlerin başlıcaları olarak sıralanabilir."dedi.

Aktaş: Bu tip etkinliklerimizin yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Dünyaca ünlü Kıtalararası Avrasya Maratonu da ilçemiz halkının teveccüh gösterdiği ve bizden destek istediği bir organizasyondur. Halkımızdan gelen talepleri değerlendirdik ve son yıllarda gelenek haline getirdiğimiz Avrasya Maratonu organizasyonunu bu yıl yine gerçekleştiriyoruz. Avrasya Maratonu, yürüyüş yapma ve koşma imkânı ile spora özendirme açısından önemli bir ulusal etkinliğimizdir. Avrasya Maratonu; "Sağlığımız İçin Spor Yapmak" mesajını veren büyük bir hatırlatmadır. 1979 yılından bu yana aralıksız düzenlenen Avrasya Maratonunun en önemli özelliklerinden biri de, ilk organizasyonunda olduğu gibi, bu gün de Sevgiye, dostluğa ve barışa" koşulmasıdır. 33. Kıtalararası Avrasya Maratonu 16 Ekim 2011 Pazar sabahı koşulacaktır. Organizasyon kapsamında; maraton olarak 42 kilometre koşusu, 15 kilometre koşusu ve 8 kilometre koşusu ile herkese açık halk koşusu düzenlenmektedir."dedi.

Başkan Alinur Aktaş açıklamasını şöyle sürdürdü: "Biz İnegöl Belediyesi olarak özellikle herkese açık olan ücretsiz Halk Koşusu için kayıtlarımızı alacağız. Diğer koşular için kayıt; geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de belediyemiz tarafından alınmayacaktır. Bunlarla alakalı kayıtları katılmak isteyen vatandaşlarımız kendileri yapmaktadırlar. Halk koşusu için alt yaş sınırı bulunmamaktadır, zamanlama ve sıralama yapılmayan bu eğlence koşusuna katılım herkese açıktır. İnegöl Belediyesi olarak Avrasya maratonuna katılmak isteyen ilçe halkımıza, gidiş geliş olmak üzere ulaşım ve katılımcılar için kumanya sağlıyoruz. Ayrıca her katılımcıya Avrasya Koşusunun bir anısı olarak İnegöl Belediyesi tişörtü hediye edeceğiz. Bastırılan bu tişörtlerle katılımcıların, İnegöl"ü Avrasya maratonunda temsil etmeleri sağlanmış olacak. Biz İnegöl Belediyesi olarak Avrasya Maratonu"nun taşıdığı misyonu çok önemsiyoruz. Önceki yıllarda da Avrasya maratonu"na İnegöl"den katılan sporculara destek vermiş, ulaşımlarını, malzemelerini ve iaşelerini karşılamıştık. Avrasya Maratonu"nda hep birlikte Asya"dan-Avrupa"ya koşarak veya yürüyerek geçmeyi arzu ediyoruz. On binlerce vatandaşımızı bir araya getiren bu organizasyon, Ülkemizin ve kentimizin tanıtımına da büyük katkı sağlayacaktır. Kontenjan sayısı 100 ile sınırlandırılan Avrasya Maratonu Halk Koşusuna katılmak isteyen vatandaşlarımızın 11 Ekim Salı günü mesai bitimine kadar Belediyemiz Merkez binasına, belediyemiz ek hizmet binasına ve kültürpark içinde bulunan belediyespor idari binasına müracaat etmeleri gerekmektedir. İnegöl Belediyesi olarak tüm ilçe halkımızı Avrasya Maratonuna davet ediyoruz."