2020- 2021 eğitim öğretim yılında İstas Kentaş Ortaokulu 8/D sınıfı öğrencileri, sınıf rehber öğretmeni Meryem Aslan gözetiminde çevrimiçi kariyer söyleşileri gerçekleştirdiler. Yapılan kariyer söyleşilerinde LGS sınavına hazırlanan öğrencilerin erken dönemde kariyer hedeflerini belirlemek, lise türlerine karar vermelerine yardımcı olmak ve mesleklerle ilgili bilgilendirmek hedeflendi.

Söyleşilere hemşire, yazılım mühendisi, hakim, polis, mimar, subay, tercüman ve İlçe Milli Eğitim Müdürü misafir edildi. Yapılan son söyleşiye İnegöl Kaymakamı Eren Arslan konuk oldu. Öğrenciler İnegöl Kaymakamına eğitimi, mesleği, ilgi alanları ve kariyer hedefleri ile ilgili sorular sorarak Kaymakamlık mesleği ile ilgili bilgi edindiler. Samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşi de Kaymakam Eren Arslan'ı uzaktan da olsa evlerinde misafir eden öğrenci ve veliler çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

İnegöl’de öğrenciler uçan balonla peygamberimize mektup gönderdiler İnegöl’de öğrenciler uçan balonla peygamberimize mektup gönderdiler