Türk Kızılayının yaptığı kan bağışı çağrısının ardından İnegöl İmam Hatip Lsiesi'nde dün akşam iftar sonrası kan alımı işlemi başlatıldı. Çok amaçlı salonunda başlatılan kan bağışı kampanyasında coronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uyarak salona alındı. Yoğun ilginin gösterildiği kan bağışı kampanyasına ilk gecede 100 kişi kan bağışında bulundu.

Bunamak istemiyorsanız bu vitamini almayı ihmal etmeyin! Bunamak istemiyorsanız bu vitamini almayı ihmal etmeyin!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Kızılay İnegöl Şube Başkanı Varol Yılmaz, "Ramazan ayı ve pandemi sürecinde kan alımlarımız kritik seviyenin altına düşmüştü. Ülke genelinde genel başkanımızın çağrısına tüm halkımız destek verdiler. Bugünde İnegöl halkı çok büyük teveccüh gösterdi. Şuanda kayıt alımlarını dondurduk. İnşallah yarın ve Çarşamba günü devam edeceğiz. Halkımıza hassasiyetleri için teşekkür ederiz" dedi.

İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Mahmut Alpir ise, " Din Öğretimi Genel Müdürümüz Nazif Yılmaz beyin çağrısı üzerine, Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak kan bağışı kampanyası başlattık. Bugün kampanyamız başladı, Çarşamba gününe kadar devam edecek. Velilerimiz, mezunlarımız, öğretmenlerimiz ve İnegöl halkı çok büyük bir ilgi gösterdiler. Ülkemizin yaşadığı zor günlerde bir nebze destek verebiliyorsak bizim için çok değerli" şeklinde konuştu.