Dernek bahçesinde öğrenciler, veliler ile dernek üyelerinin katılımıyla düzenlenen programda konuşan Başkan Yardımcısı Mennan Portakal, "Bu güzelliği bu kalabalığı görünce duygulanmamak elde değil. Artık tam bir gürcü kültür akademisi olduk. Türkiye'de yaşayan tüm gürcüler İnegöl'ü biliyor ve tanıyor. Sizler bizim yüz akımızsınız sizlerle birlikte bu derneği nice güzelliklere nice başarılara koşturacağız. Biz burada sadece folklor oynamayı öğretmiyoruz, her birinizin kişisel gelişiminize katkı sağlamak, ahlaklı bir birey olmanız için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."

"Burada yetiştirdiğimiz folklor ekiplerimiz 3 gruptan ve toplam 180 öğrenciden oluşuyor. Kayıt döneminde belirtmiş olduğumuz öğrenci sayısı dolduğu için geri çevirmek zorunda olduğumuz velilerimizden de özür diler önümüzdeki sezon bu yoğunluğu göz önünde bulundurarak kayıt açmaya gayret göstereceğiz." diye konuştu.

Dernek olarak hedeflerinin uluslararası bir folklor ekibi kurmak istediklerini aktaran Portakal, "Dünya standartlarında çalışmalarla Uluslararası bir folklor ekibi kurarak Dünya dans sahnesine adımızı duyuracağız. Tabi bu bizim yönetim olarak hayalimiz ve bu konuyla alakalı tüm yetkiyi hocamız enes korkmaz'a verdik. Çocuklarımızın özel bir isteğini de yerine getirmek istiyoruz. Barış pınarı harekatına katılan tüm asker abilerine halk dansları topluluğunun çok selamı var. Bu duygu düşüncelerle sezon açılışımıza katılan tüm velilerimize ve üyelerimize teşekkür ediyor ve yeni sezonumuz hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Konuşmanın ardından pasta kesildi. Daha sonra halk dansları ekibi mini bir gösteri sundu.