İHTİYAÇ SAHİBİ EVLERE EL UZATIYORLAR

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 'Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor' projesi 2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulamaya konulmuştu.

Bozüyük’te ‘Minik eller büyük hayaller’ etkinliği düzenlendi Bozüyük’te ‘Minik eller büyük hayaller’ etkinliği düzenlendi

2018-2019 eğitim öğretim yılında da devam ettirilen projeyi Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iki alanıyla sürdürüyor. Bir önceki yılda 'Evimin teknisyeniyim' adlı projeyle ailelerle buluşan öğrenciler bu öğretim yılında 'Meslek liseli eller artık evlerdeler' sloganıyla projede yer alıyor.

GÖNÜLLÜ ÖĞRENCİLER EVLERDE BAKIM YAPIYOR

Okul Müdürü Tayyip Ali Demir ile Makine Teknoloji alanı ve Giyim Üretim/Moda Tasarım Alanı öğretmenleri ve her alandan 10 ar kişilik öğrenci gurubuyla gönüllü olarak yürütülen proje kapsamında, tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde bakım ve onarım çalışması yapılıyor.

RAMAZAN AYI DA DİKKATE ALINDI

Okul Müdürü Tayyip Ali Demir yaptığı açıklamada; "Makine Teknoloji Alanı projeyi iki kategoride ele aldı. Yardımlaşma, milli ve manevi değerlerin geliştirmesi amacıyla yaklaşan Ramazan ayı da dikkate alınarak yardım çeki ve ailelerin genel mutfak ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan paketler ailelere dağıtıldı. Ayrıca ailelerin evlerinde küçük onarım gerektiren kapı, pencere, kombi, petek, dolap kapağı, kapı otomatiği ve ev aletleri ütü, çamaşır makinesi, kapı zili vb. tamir ve bakımları yapıldı. Bütün yapılan etkinliklerin giderleri projede görev alan yönetici ve öğretmenler tarafından karşılanmıştır."

ÖĞRETMENLER DE KATKIDA BULUNUYOR

"Aynı sloganla yola çıkan İnegöl Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Üretim/Moda Tasarım Teknolojisi Alanı öğrencileri; yardımlaşma, birlik beraberlik duygularının pekiştirilmesi amacıyla küçük tadilat işleriyle ailelere el uzattı. Bunun için önceden belirledikleri ailelerin evlerinde ihtiyaç duydukları küçük tadilat işleri yapıldı. Eski olanlar tamir edildi tamir edilemeyenlerin yerine yenileri üretilerek ailelere verildi. Projenin tüm giderleri gönüllü proje ekibi olan idareci ve öğretmenler tarafından karşılanmıştır. Projede görev alan tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum." diye konuştu.