Bursa-Ankara yolu üzerinde yeni açılan Qaburga Et Restaurantta düzenlenen yemekli istişare toplantısında konuşan İMDER Başkanı Yusuf Şehitoğlu, İnşaat sektörünün İnegöl'de mobilya kadar aktif olduğunu ifade ederek, "Görevi devraldığımızda sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirmeyi hedeflediğimizi, sektörümüzün paydaşlarıyla bir arada İnegölümüze maksimum katkıyı sağlamayı ve inşaat sektörünün problemlerini direk etki ederek çözüme ulaştırmayı hedefledik ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler göreve gelirken Müteahhitler Derneği'nin sadece bir sektörel dernek olmadığını, şehrin kalkınması ve gelişimine direk katkı sağlaması gerektiğini vurguladık. Bu yönde de şehrimize farklı yatırımcıların kazandırılması anlamında çalışmalarımızı yapıyoruz."

"Bu akşam burada istişare etmek amacıyla toplamış bulunuyoruz. Bir süredir ülkemiz ve inşaat sektörümüz zor dönemlerden geçiyor. Ekonomik anlamda zor dönemin yanında yeni yönetmelikler ve düzenlemeler sektörümüz adına yapılmaktadır. Yerinde olan düzenlemelerin yanında piyasa gerçeklerinden uzak ve sektöre olumsuz yönde etki edecek düzenlemeler de yer almaktadır. Kentsel dönüşüm, yapı denetim düzenlemeleri, müteahhitlik yasası, otopark yönetmeliği gibi yürürlüğe girmiş ve girecek olan değişiklikler var."

"Dernek olarak bizler bugüne kadar değişikliklerle ilgili olumlu ve olumsuz konuları ilgili mercilere ilettik ve iletmeye devam edeceğiz. Bu noktada İnegöl Belediyemiz ile de koordine çalışmalar yürütüyoruz. Bakanlık nezdinde değerlendirilen yönetmelik değişikliklerin de maalesef piyasa işleyişinden uzak olan konular mevcuttur. Beklentimiz derneğimiz ve konfederasyonumuz vasıtasıyla ilettiğimiz hususların sektörümüze katkı sağlayacak şekilde değerlendirilmesidir." dedi.

Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit tuttu Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit tuttu

İTSO Başkan Yardımcısı Kenan Kender ise "Yeni işe başlayanlar var bu da ülkenin gelişmekte olduğunu aynı zamanda büyümenin en büyük puanını inşaat sektörü karşılamakta. Faizlerin düşmesinden dolayı piyasalar hareketlenirse ilk nasibi inşaat sektörü alır. Her yapılan inşaatla birlikte mobilya sektöründe de bir hareketlenme olur. Dipte olan ekonomi inşallah yukarıya doğru ilerleyecek." dedi.

Ülke olarak zor süreçten geçtiğimizi aktaran Belediye Başkanı Alper Taban, "Yaşadığımız coğrafya avantajları ve dezavantajlarıyla beraber içerisinde riskleri barındırıyor ama cennet bir ülkede yaşıyoruz. Allah'a hamdolsun bereketli toprakları ile ticaret imkanlarına sahibiz. İnegöl, girişimci ve müteşebbis imkanları olan bir yer. İnanıyorum ki ticaret ve kalkınma hız kesmeden devem edecek." diye konuştu.