Gündeme dair açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkçı, "Pandemi sürecinde bazı ilçelerde sıkıntı yaşadık, bazı ilçelerde ise durum hep sakindi. Özellikle kentin batı tarafında bulunan ilçelerde daha sakin bir süreç geçiriyoruz. Pozitifle temas etmiş birisinin bunu bize bildirmesi lazım. O temaslıların bir kısmı bir süre sonra hasta olacak. Bir hafta içinde kimlerle temas ettiklerini bildirmezlerse onlar da topluma bulaştırmaya devam edecekler."

"Filyasyon ve izolasyon denetim ekiplerimizin sayılarını artıracağız. Burada vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Önümüzdeki günler risk barındırıyor. Temaslı kişileri öğrendikten sonra bu kişileri hızlı şekilde izolasyona almamız gerekiyor ki bulaşmayı engelleyelim. Kış aylarında insanların kapalı ortamlarda daha fazla vakit geçirdiğini biliyoruz. Filyasyon, kış aylarında daha da önem kazanıyor. Bazı vatandaşların çeşitli nedenlerle temaslı olduğu kişileri söylemediğini biliyoruz."

Bitki yetiştirmek  bu hastalıklara iyi geliyor Bitki yetiştirmek bu hastalıklara iyi geliyor

"Karantinaya alınan kişilerin mağduriyetleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gideriliyor. Bu sebeplerden ötürü, vatandaşlar doğruyu söyleyip, bize, filyasyon konusunda destek olmalı. Osmangazi'nin bir bölümü, Yıldırım ve İnegöl ilçelerinde sıkıntı yaşıyoruz. Nilüfer, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde ise daha rahat bir süreç geçiriyoruz." diye konuştu.