İŞ-KUR KAMPUSTE

'İş-Kur Kampusta' sloganıyla gerçekleştirilen kariyer gününde konuşan İş-Kur İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk, "İş-Kur Kampuste sloganıyla yola çıktık. Bir çok hedefimiz var ama ana hedefimiz genç istihdamı. Bu sene üniversite öğrencileriyle alakalı yoğun tempoda çalışacağız. Mezun olduğunuzda işe yerleştirmek için büyük gayret göstereceğiz. Kamu alımları da İş-Kur üzerinden yürüyor. Özel sektör de bu konuda sağladığımız teşvikler neticesinde, alımlarını kurumumuz üzerinden gerçekleştiriyor. 7 bin 100 kişiyi İnegöl'de işe yerleştirdik. İnegöl çok üretken bir ilçe. 40 ilden büyük bir ilçe. Ara eleman konusunda büyük problem yaşanıyor. İnegöl'de iş bulmamanız mümkün değil. İnegöl de yüzde 4 civarında işsizlik var." dedi.

Ticaret Bakanı Bolat: “Fahiş fiyata neden olanlara ve fırsatçılara taviz vermeyeceğiz” Ticaret Bakanı Bolat: “Fahiş fiyata neden olanlara ve fırsatçılara taviz vermeyeceğiz”

ABDULLAH EZİM MESLEKİ KARİYERİNİ PAYLAŞTI

Meslek Yüksekokulu Müdürü Mürsel Alper ile Belediye Başkanı Alper Taban'ın selamlama konuşmalarıyla devam eden programda İş-Kur Meslek danışmanı Songül Karatepe, İş-Kur hizmetleriyle alakalı sunum yaptı.

İşadamı Abdullah Ezim de mesleki kariyerinden bahsetti. Ezim, "İş hayatına 1978 yılında başladım. 18 yaşındaydım. Emekli olmama rağmen 16 yıldır iş hayatına devam ediyorum. Eşimle birlikte çalışıyoruz. Ne kadar geliriniz olursa o kadar gideriniz olur. Devlet desteğiyle satın aldığım fabrikada ufkum açıldı. İnegöl de herkes mobilyacı ben biraz farklı meslek yapıyorum. Yay üretimi yapıyoruz. Çoğu ülkelere ihracat yapıyorum. İşimde büyümemin nedeni kazandığımı işime harcadım. Hayatım tasarrufla geçti. Ara eleman sıkıntısı var. Devletimiz de bu açığı kapatmak için bu okulları yaptı. Sizin önünüz açık. Aman ha önünüzü kapatmayın. Hayallerinizi gerçekleştirmek için çalışın. Makine bölümü mezunlarına da iş yerim açık, beklerim sizleri. Makine bölümünden mezun olan arkadaşlara kapım açık" diye konuştu. Kariyer günün de işadamı Bertan Ortakçı da deneyimlerini öğrencilere anlattı.