İnegöl'de son günlerde tüm şehri kaplayan kötü kokular, vatandaşın tepkisini çekiyor.

PAZAR GECESİ ŞİDDETİ ARTTI

Son olarak Pazar gecesi etkisini tüm İnegöl'de hissettiren pis koku, vatandaşlarda korku ve paniğe neden oldu.

Ciddi anlamda hissedilen pis koku, ilçenin her yerine dağılırken, vatandaş kapı ve pencereleri kapatarak ağır kokudan korunmaya çalıştı.

SOSYAL MEDYADA YAYILDI

İnegöllüler sosyal medyada, pis koku ile ilgili yoğun eleştirilerde bulunurken, Çevreye yayılan koku, vatandaşları evlerine kapattı.

ÇEŞİTLİ İDDİALAR VAR

Pis koku hakkında çeşitli yorumlarda bulunan vatandaşlardan bazıları kokunun, fabrika ve çiftliklerden yayıldığını iddia ederken kimi de tarlalara atılan gübrelerden yayıldığını iddia etti.

VATANDAŞ EVE KAPANDI

Suç Örgütlerinin Sonu Gelmiyor Bir Suç Örgütü Daha Çökertildi Suç Örgütlerinin Sonu Gelmiyor Bir Suç Örgütü Daha Çökertildi

Haber hattımıza ulaşan, Ahmet Açıkgöz isimli okuyucumuz da, balkonda ailesi ile otururken, gelen ağır koku sebebiyle eve kapandıklarını, kapı ve balkon pencerelerini kapattıklarını, Mahmudiye Mahallesi Ertuğrulgazi Caddesi civarında pis kokunun sabaha kadar etkisini sürdürdüğünü söyledi.

YETKİLİLERDEN BİR AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Tüm İnegöl'ü rahatsız eden ağır koku ile ilgili yetkilerden bir açıklama beklediklerini söyleyen Açıkgöz;

"Pis koku bizi çok rahatsız etti. Balkonda oturamaz olduk. Evlerimizin pencerelerini açamıyoruz. Pis koku sebebiyle başta evde hayvan ölüsü filan olduğunu zannettik. Dışarı çıktığımda ağır kokunun tüm caddeye yayıldığını fark ettim." dedi.

Açıkgöz, bu durumun, çevre sağlığı açısından da kendilerini tedirgin ettiğini belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

KOKUNUN SEBEBİ ANLAŞILAMADI

Vatandaşların yoğun şikayeti üzerine İnegöl Belediyesi, kötü kokunun kaynağını belirlemek için çalışma yaptı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki çevre mühendisleri konuyla alakalı geniş çapta araştırma yaparken, pis kokunun tespitinin henüz yapılamadığı bildirildi.