Yazılı açıklama yaparak esnafın yanında oldukları mesajını veren İlçe Başkanı Karaman, "Dünyaca yaşadığımız koronavirüs belası ile birlikte ülkemizde ciddi manada ekonomik kriz ve beraberinde tüm vatandaşlarımızla birlikte hayat pahalılığını iliklerimize kadar yaşamaktayız. Bu zor koşullarda en çok etkilenen kesimin küçük esnafımızın olduğu aşikardır."

Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını  verdi" Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını verdi"

"Devletimizin açıkladığı destek paketlerinin çok kısıtlı esnafı kapsaması sebebiyle yetersiz kaldığı kanaatindeyiz. Daha önce (pandeminin ilk zamanlarında) verilen kredilerin ödemelerinin de gelmesi sıkıntıları arttırmaktadır. AVM'ler, otel restaurantları, fabrika yemekhaneleri ve 2-3 bin kişilik kapalı salonlarda tıka basa doldurulan AKP kongreleri serbestken küçük esnafın yasaklara takılmasının hiçbir mantıklı izahı yoktur. Kapalı olan kahvehane, lokanta, cafe ve restaurant gibi küçük esnaf ve işletmelerimizin tedbirleri arttırarak işyerlerini açmalarına mutlaka izin verilmelidir." dedi.