Genç Saadet İnegöl'ün 19 Mayıs basın açıklamasından şu ifadelere yer verildi: "Malum olduğu üzere bugünün tarihi 19 Mayıs 2020. Bu tarihin milletimiz için ifade ettiği manayı kavramak çok önemlidir. Kültürel, askeri ve ekonomik olarak emperyalist bir işgal yaşayan coğrafyamız, yedi düvele karşı kendi gücü ile direnmeye karar verdiği bir iradenin tarihidir 19 Mayıs 1919. En umutsuz şartlarda "yapacak bir şey kalmadı" nidalarının ortasında " daha yapacağımız koca bir İstiklal Harbimiz var" haykırışıdır 19 Mayıs. Gazi Mustafa Kemal ve Yüce Meclis'imizin bu günü biz gençlere adamları 19 Mayıs'ı, İstikbali, Hürriyeti ve Yeniden Büyük Türkiye idealini herkesten çok bu milletin gençlerinin anlamasının ne kadar önemli olduğunu bizlere her 19 Mayıs bir kez daha hatırlatıyor. Milli ve Manevi günlerimizi klişeleşmiş içi boşaltılmış günler olarak görme yanlışına düşmeden kutlayamadığımız bu tarihi yıl dönümlerimizi içinde bulunduğumuz salgın sürecinde etraflı bir muhasebe için fırsat bilmeli ve Necip Fazıl Kısakürek'in "Biz kimiz ve bu hal neyin nesi" sorusunu kendimize sormalıyız"

İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu

"Ülkemizde nüfusun %15,6 gençlerden oluşmaktadır. Bu muazzam bir güçtür. Tabiki kıymeti bilinirse. Ülkemizin hiçbir kaynağının heba olmasına har vurup harman savrulmasına razı olmadığımız gibi, insan unsuru gençlerin ve gençliğimizin israf ve heba edilmesine asla razı olmaz, sessiz kalamayız. İnsan ömrünün en verimli dönemi olan gençlik çağı popüler - kapitalist kültür tarafından "oyun ve eğlence çağı" olarak empoze edilmekte. Halbuki gençlik; büyük idealleri olan, ülke ve millet için en verimli ve en güzel işlerin yapılabildiği dönemdir. Bu dönemlerde hayatımıza kattığımız iyi ve güzel şeyler, bütün hayatımız boyunca yolumuzu aydınlatacaktır"

"Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak genç nüfusun en büyük sorunlarının manevi temellere dayandırılması gereken kaliteli eğitim ve acilen çözülmesi gereken işsizlik olduğunu görüyoruz. Eğitim sadece imkanı olan ve üstün başarı gösteren genç ve çocukların değil bütün genç ve çocukların hakkıolduğunu biliyor ve inanıyoruz. Elimizdeki bu büyük potansiyeli Yüce Allah'ın ülkemiz için bir lütfu olduğunu görerek, gençliği ülkemiz ve bütün dünyanın hayrı için çalışan büyük bir üretim unsuru haline dönüştürmenin yollarını aramalıyız. Kurtuluş Savaşı; içinde çok büyük dersler barındıran tarihin eşsiz sayfalarından birisidir. Öyle ki en zor günlerde milletimizin azim ve kararlılığı sayesinde ülkemiz işgalden kurtarılmıştır. İnanıyorum ki bu ülke idealist, vatansever, değerlerine sahip çıkan gençlerin omuzlarında yükselecek, Yeniden Büyük Türkiye ideali böylece hayat bulacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyor, bu ülke için can vermiş bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum"

"Basın açıklamamı İstiklal Marşımızın son üç kıtasını okuyarak sonlandırıyorum:

Ruhumun senden İlahi, şudur ancak emeli:

Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.

Bu ezanlar, ki şehadetleri dinin temeli,

Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli.

O zaman vecd ile bin secde eder, varsa taşım,

Her cerihamdan, İlahi, boşanıp kanlı yaşım,

Fışkırır ruhu mücerret gibi yerden naaşım,

O zaman yükselerek arşa değer belki başım.

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal!

Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.

Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal.

Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet;

Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal"