Namık Kemal'in "Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini, Yok imiş kurtaracak bahtı kara maderini" mısralarıyla açıklamalarına başlayan CHP İnegöl Gençlik Kolu Başkanı Okan Göktaş; "Gençliğini vatan uğruna cephelerde tüketen, hayatının en güzel, en verimli yıllarını mavzer sesleri arasında yitiren, yine de biran olsun milletine olan muhabbetini ve inancını kaybetmeyen Mustafa Kemal Atatürk, Namık Kemal'in bu dizelerine cevap verir gibi adeta, bir ulusu kahpece bir tuzağın pençeleri arasından kurtarmak üzere, 19 Mayıs'ta Samsun'a doğru yola çıktı. Gençliğini adadığı bu yolun en sembolik gününü, gençliğin bayramı olarak ilan ettirmesi belki de bu yüzdendir ve biz gençler için önemli mesajlar içerir. Cumhuriyet Halk Partisi Gençliği olarak bizler; Hala 1919'da aynı vapurdaymışçasına heyecanlı, aynı idealler uğruna kararlı olduğumuzu belirtir, Gençlik ve Spor Bayramımız'ı gururla ve kıvançla kutlarız"

İNEGÖL GENÇLİĞİNİN 7 SORUNU

Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum! Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum!

"Hazır bugün ilçemizdeki tüm dikkatler gençliğin üzerinde iken, herkes gençlik üzerine gazel okurken hatırlatmak istediğimiz bazı hususlar var" diyen Göktaş şöyle devam etti: "1- Gençlik ve Spor Bayramı arifesinde İlçelerin Gençlik ve Spor Müdürlüklerine yapılan atamalar, atamaların şekli ve atananların akrabalık ilişkileri, Gençliğin gelecek kaygılarına yenilerini eklemekte, endişelerini derinleştirmektedir. 2- Hacı Sevim Yıldız Kampüsü doğru yönetilememektedir. Pandemi süreci, sorunları ikinci plana atmış olabilir. Fakat öğrencilerin nasıl taşınacağı, nasıl besleneceği ve kampüs içindeki olanaklar hala çözüme muhtaçtır. 3- İlçe Devlet Hastanemiz in eski yeri belediyemize devredilirken, dönemin Belediye Başkanı Sn. Alinur Aktaş tarafından, dönemin Sağlık Bakanı Sn. Müezzinoğlu'na verilen bisiklet yolu sözü henüz tutulmamıştır. İnegöl'de bisiklet sürmek, artan trafik ve dar kalan yollar yüzünden son derece tehlikeli bir hal almıştır. Bisiklet yolu ilçemiz için acil ihtiyaçtır. 4-İlçemizdeki spor tesisleri, genç ve geleceği parlak sporcu gençlerimiz için yetersizdir. Yetersiz imkanlar yüzünden pırıl pırıl gençlerimiz ulusal ve uluslararası rekabette geride kalmaktadır. İnegöl Gençliği kesinlikle sportif anlamda daha zengin bir altyapıyı ve daha modern tesisleri hak etmektedir."

"5- İlçemiz, neredeyse tüm dünya ile ticaret yapan, kozmopolit ve potansiyeli yüksek bir şehirdir. Bu şehrin geleceğini şekillendirecek olan gençler, eğitimleri için burayı terk etmek zorunda kalmasın. İnegöl'e artık bir üniversite kurulsun istiyoruz. 6- İnegöl Gençliği'nin yakasına kan emici asalaklar gibi yapışmış olan; uyuşturucu, yasadışı bahis ve kumar gibi illetler ve bu bataklığa neden olan güruhlar ile daha etkili mücadele edilmesini ve bu hataya düşen genç arkadaşlarımızın rehabilite edilip topluma yeniden kazandırılacağı bir merkezin en kısa sürede projelendirilip hayata geçirilmesini istiyoruz. 7- Pandemi sürecinde ilçemizdeki genç işsizlik tarihte görülmemiş boyutlara ulaşmıştır. Bu durumu anlayışla karşılıyoruz fakat bunun yıkıcı sonuçları olabilir. Normalleşme süreciyle birlikte genç istihdamın ve genç girişimciliğin, nitelikli ve samimi teşviklerle desteklenmesi, gençlerin geleceğinin güvence altına alınmasını istiyoruz. Bugünün büyükleri, idarecileri ve yöneticilerine sesleniyoruz. Alacağınız kararlar geleceğimiz hakkında belirleyici sonuçlar doğuracaktır. Geleceğimiz siyasetüstü bir konudur. Gençliğin bayramında, gençliğe kulak verip gençlik ile empati kurun. Doğru yetişmiş, fazladan bir genç bu şehre çok şey kazandırabilir. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları olarak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız'ı kıvançla kutlarız. Gelecek biziz, biz geleceğiz!"