'GENÇ KARDEŞİM SENSİZ OLMAZ'

14 Haziran Cuma günü okulların yaz tatiline girmesiyle Yaz Kuran Kurları, cami ve kuran kurslarında başladı. Bunun yanında gençlere yönelik ise 'Genç kardeşim sensiz olmaz' projesi hayata geçirildi.

Bu şekilde kesilmeyen hayvanların eti yenmez! Bu şekilde kesilmeyen hayvanların eti yenmez!

"AHLAKLARI KURAN OLSUN"

Çimen Cami bahçesinde düzenlenen projenin açılış programında konuşan İlçe Müftü Vekili Dr. Ömer Faruk Atan, 'Camiler çocukla dolsun ahlakı kuran olsun' sloganıyla düzenlenen Yaz Kuran Kurslarının Pazartesi günü itibariyle başladığını ve Ağustos ayına kadar süreceğini söyledi.

GELECEĞİ İNŞA ETMEK İÇİN...

Genç kardeşi sensiz olmaz' projesinin bu sene ilk defa uygulandığını aktaran Atan, "İnsanlık bir birine, dünyada bizlere emanet. Toplumuzun geleceğini inşa edecek öğrencilerimize yönelik bu sene de 'Genç kardeşim sensiz olmaz' Projesini başlatıyoruz.

Bu proje kapsamında Çimen ve Merkez Kuran Kursunda 3 ayrı sınıf açtık. İhtiyaca göre sınıf sayısı artırılacak. Projenin kapsamı sadece Kur'an-ı Kerim eğitimine yönelik değil. Gençlerimizi camiyle, toplumla ve değerlerimizle buluşturmak. Toplumun inşasında gençlerimizin çok ayrı bir yeri var. Gençlerimiz biçin için çok değerli."

"Proje kapsamında, 15-18 yaş arasında gençlerimize farklı eğitimler vereceğiz. Eğitimlerimiz iki dönem halinde verilecek. 17 Haziran'da başlayan ilk dönem 12 Temmuz'da, 15 Temmuz'da ise başlayan ikinci dönem 9 Ağustos'ta sona erecek. 'Genç kardeşim sensiz olmaz' projesinde 5 tane ana dersimiz olacak. Diğer kurslardan farklı olarak kuran eğitiminin yanında etkili iletişim, sanat etkinlikleri ve şehir ile kültürel geziler olacak." dedi.

GENÇLİĞİMİZİ NEREDE GEÇİRDİĞİMİZ SORULACAK

"Gelin hep beraber bu toplumu değiştirelim" çağrısı yapan Atan şöyle devam etti, "Sürekli eriyen biten bir zaman var. Ve bu zamanı Allah'ın istediği şekilde kullanmamız gerekiyor. Bu zaman nimeti içerisinde bizlere ayrıca sorguya tabi olacağımız bir soru daha var, 'Gençliğini nerde yıprattın? Zaman akıp gidiyor.

Onun bu kursları bizler çok önemsiyoruz. Genç kardeşim sensiz olmaz' projesi bu sene ilk defa düzenleniyor. Bu toplumu gençlerle beraber değiştirebileceğimize ve dönüştürebileceğimize inanıyoruz. Çünkü biz o kutlu peygamberin ümmetiyiz. O sizin gibi gençlerle toplumu değiştirip dönüştürmüş. Gençlerimizin kıymetini biliyoruz. Gelin hep beraber bu toplumu değiştirelim."