İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar
CHP İnegöl İlçe Sekreteri Bengül Kavlan, yaptığı açıklamada;
Emekli Bayram İkramiyesi'nin 1.100 TL'ye yükseltilmesi emekli ile dalga geçmektir, emekliye sahip çıkmamaktır. Emekliye, başının çaresine bak demektir. Emekli vatandaslarımıza yılda iki kez bayram ikramiyesi verilmesi 2015 yılında Cumhuriyet Halk Partisi' nin seçim vaadi olarak seçim beyannamesinde bulunmaktadır. Akp Genel Başkanı, "1 Kasım 2015 secimlerinde biz de vereceğiz" diyerek 3 yıl gecikmeli olarak 2018 yılında 1000 TL. olarak Cumhuriyet Halk Partisi seçim vaadini hayata geçirdi.
O günden bu güne, 1000 TL. olarak verilen Emekli İkramiyesi, CHP'nin 1500 TL'ye çıkartılması için vermiş olduğu kanun teklifi sonrası AKP ve MHP oyları ile red edildiği gibi mecliste alınması gereken karar hukuksuz bir şekilde emekli ile dalga geçer gibi 1100 TL. olmuştur Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bu da müjde olarak duyuruldu.
Emekli için ayın sonu zor gelir, zor geldiği içinde emekli, ek iş yapmak zorundadır.
Pandeminin ve yasakların kol gezdiği bu dönemde, emeklilerimiz, bakkalın, manavın, şarküterinin, kasapların önünden geçemez oldu.Veresiye defterlerinin hesapları ödenemeyince, kapılar yüzüne kapanır oldu. Faturalardan ve ev kirasından hiç bahsetmiyoruz bile. Bu enflasyonda yapılan zamlar sonrası emekliye verdiğiniz 100 TL. zam ile ancak bir teneke yağ alınır oldu.
Çevremizde ki hangi emekli ile konuşsak
yıllarımızı insana ve topluma hizmetle geçiren biz emeklilere, Emekli Bayram İkramiyesi zammı olarak verdikleri 100 TL.yi torunlarımıza dahi veremiyoruz demektedirler. Bizler, verilen bu 100 TL'yi torunlarımıza vermeye utanırken onların bize layık gördüğü 100 TL'yi kendilerine geri iade ediyoruz bozdurup bozdurup harcarsınlar" demektedirler.