TEMEL HİZMETLER İÇİN YATIRIMLAR

?Protokolün katılımıyla düzenlenen temel atma töreninde konuşan İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam Şükrü Görücü, Fabrikaların yanı sıra çevre düzenlemesi ve sanayicilerin ihtiyaç duyacağı hizmetlerin sağlanması için gerekli alanların oluşturulmaya devam ettiğini söyledi.

OSB'ye jandarma ve itfaiye hizmet binalarının yapıldığını aktaran Kaymakam Görücü, "Bölge için 2 milyon liralık yatırımla 2 adet tam teşekküllü son teknolojiye sahip itfaiye aracı alındı. Alınan itfaiye araçları OSB'nin haricinde tüm İnegöl'ün hizmetine açtık. Bunun yanında da toplam 770 m² iki kat olacak şekilde itfaiye hizmet binası inşaatına başlandı. İtfaiye Teşkilatının işletme kısmı Bursa Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yapılacak. Konuyla ilgili Büyük Şehir Belediyesi ile karşılıklı protokol yapıldı."

Bursa'nın O İlçe Belediyesi, Maaşları Ödemekte Zorlanıyor! Bursa'nın O İlçe Belediyesi, Maaşları Ödemekte Zorlanıyor!

"Ayrıca bölge içi güvenliğin sağlanması için Jandarma Genel Komutanlığı ile protokol yapıldı. Bu kapsamda bölge içerisinde hizmet verecek Jandarma birimi için 564 m2 iki kat olacak Jandarma hizmet binası inşaatına başlandı. Hizmet binası bölge müdürlüğü tarafından yapılıp Jandarma Genel Komutanlığı tarafından işletilecek." dedi.

Kaymakam Şükrü Görücü, İtfaiye ve Jandarma hizmet binalarının yılsonunda tamamlanarak bölge hizmetine sunulacağını ayrıca bu iki binanın hemen yanına bölge ihtiyaçları için önemli olan OSB Sağlık Ocağı hizmet binasının yapılacağını konuyla ilgili Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ile protokol aşamasında olunduğunu ifade etti.

?

OSB'nin güvenlik ihtiyacının karşılanması için 600 bin liralık yatırımla güvenlik kamera sistemi kurulacağını da dile getiren Kaymakam Şükrü Görücü, "110 kamera ile 2. OSB 24 saat izlenecek. Akıllı yazılım güvenlik birimlerine anlık uyarı verecek. Yol aydınlatmaları ve kaldırımların tamamlanması çalışmaları yapılacak. Sosyal donatı alanları yapılacak" diye konuştu.

Görücü, mobilya sektörünün üretim üssü olarak kurgulanan İhtisas OSB'nin daha da gelişmesi ve örnek bir merkez olması için önümüzdeki 4 yılda 54 milyon lira civarında yatırım yapılacağını, yapılacak olan yatırımlarla ilgili İnegöl Vergi Dairesinden KDV istisna belgesi alındığını bölgenin bu yatırımlardan toplam KDV avantajının 9,7 milyon TL civarında olacağını söyledi.