Kaymakam Şükrü Görücü ile Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Asım Kılavuz'un da katılımıyla imzalanan protokol ile İnegöl sınırları içerisinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında, eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, taraflarca uygun görülen tüm alanlarda, planlı çalışmalar yürütülmesi.

SANKO Okulları öğrencilerinin Fırst Lego başarısı SANKO Okulları öğrencilerinin Fırst Lego başarısı

Özellikle öğrencilerin başarı seviyelerini yükseltecek tüm eğitim hizmetlerinin niteliğinin artırılması, öğretmen yeterliliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleri ile artırılması ve ailelerin sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek olunması. İnegöl İşletme Fakültesi, İnegöl Meslek Yüksekokulu ve İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Üniversite akademisyenlerinin bilgi, belge ve tecrübelerinin akademilerde eğitim verilecek öğretmenler aracılığıyla yaygınlaştırılması.

İşbirliği protokolü bünyesinde yapılacak eğitimler sonucunda ortaya çıkacak ürün, bilgi, belge, dokümanların kamuoyuyla paylaşılarak ve eğitici eğitimi vasıtasıyla yaygınlaştırılması konularında işbirliği ve koordinasyonu sağlanması amaçlanıyor.

İmza töreni sonrası açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru; "Hazırlık ve yetiştirme kursları, etütler ve ders dışı destek hizmetleri, zümre toplantılarının etkili kılınması, mesleki rehberlik, akademisyenler okulda, çocuk üniversitesi, kent kültürü, çevre koruma, geri dönüşüm ve atık yönetimi, misafir öğrenci modeli, kariyer danışmanlığı, mesleki teknik eğitim desteği başlıklarında imzalanan protokol, başlangıçta 3 yıllık bir planlama içerecek ve uzun yıllar sürdürülebilir bir işbirliği oluşturması sağlanacaktır. Eğitim camiamıza, çocuklarımıza, öğretmenlerimize hayırlı olsun" ifadesini kullandı.