Doğaya verdikleri değeri her fırsatta dile getiren kurumda ayrıca öğrenciler doğa için şarkılar yazdılar, şiirler okudular. İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü'nü de ziyaret eden okul 2. Sınıf öğrencileri yoğun etkinliklerde dolu bir haftayı geride bırakmış oldular.

OKULLARDA ORMAN PROJESİ

İnegöl’de öğrenciler uçan balonla peygamberimize mektup gönderdiler İnegöl’de öğrenciler uçan balonla peygamberimize mektup gönderdiler

Orman Timi sorumlusu Sınıf Öğretmeni Filiz Kayalı konuya ilişkin olarak şunları aktardı; "Kurum olarak üzerinde bulunduğumuz kampus gereği orman ile içli dışlıyız. Bu öğrencilerimiz için muazzam bir fırsat. Kurum olarak Okullarda Orman Projesi kapsamında çalışmalar yürütmekteyiz. Bu anlamlı haftada da çalışmalarımıza devam ettik ve öğrencilerimizde orman sevgisi oluşturmak için çaba harcadık" dedi.

DOĞA İLE İÇ İÇE BİR OKUL

Ormana yeni ağaçlar diken 2/A Sınıfının Öğretmeni Merve Ay ise şunları aktardı; "Yaşam sağlığımız, geleceğimiz ve dünyamızın akciğerleri olan ormanlarımız bizler için çok değerli. Öğrencilerimiz orman ve doğa konusunda bir farkındalık sahibiydi zaten. Bu hafta da bu farkındalık üzerinden bazı etkinlikler düzenledik. Ne mutlu bize ki doğa ile iç içe bir okulda öğrencilerimize doğa ve orman sevgisi aşılayabiliyoruz" dedi.

DOĞAYI SEVEN, SAHİP ÇIKAN ÖĞRENCİLER

Kurucu Devrim Kosova ise şunları söyledi: "Okulu açmaya karar verdiğim ilk gün araziyi gördüğümde gözümde bu arazi içerisinde koşan, doğayı seven, ona sahip çıkan öğrenciler canlanmıştı. Bugün ise bu bilinç ve arzuyla yetişen öğrenciler yetiştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Ormanlar bana göre insanoğlunun ayrılmaz parçalarından birisidir. Bizler "Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin" diyen bir Peygamberin ,''Bir köşk için ağacı feda edemem ''diyen Atatürk'ün izinden giden bir milletiz. Ormanları sevmeli, doğaya saygı göstermeli, toplum için çalışmaya devam etmeliyiz"