İNŞAAT DURDU

Alinur Aktaş'ın Belediye Başkanlığı döneminde yapımına başlanan, İnegöl'ün en büyük inşaat projesi olan İnegöl Belediyesi yeni hizmet binası ve kent meydanı projesi, ihaleyi alan firmanın ekonomik kriz yaşaması sonucunda 2018 yılı Eylül ayında durdu.

Yüklenici firmanın dolar kurundaki artışın maliyetleri arttırdığını söylemesi sonrası ihale bedelinde artırım istemiş ve bu reddedilmişti. Firma da bu nedenle inşaatı durdurmuştu.

Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama

SÖZLER TUTULMADI

İnşaatta yaklaşık 1,5 yıldır bir çalışma yok. Şehrin göbeğinde öylece duruyor. İhale edilecek deniyor ancak bir tarih de verilemiyor.

İnegöl Belediyesinin yarım kalan inşaatın yapımı için yeniden ihaleye çıkması beklenirken; ilçe halkı projenin akıbetini merak ediyor.

BAŞKAN TABAN SUSKUN

Belediye Alper Taban, yakın zamanda konuyla alakalı basın toplantısı düzenleyeceğini açıklamıştı ancak Başkan suskunluğunu koruyor.

AKIBETİ BİLİNMİYOR

Bodrumdaki otoparkı 9 bin 100 metrekare, zemin kat alanı 6 bin 600 metrekare, üst katların toplamı 5 bin 400 metrekare olan ve toplamda 21 bin 100 metrekare inşaat alanına sahip proje de: 15 bin 600 metrekare Belediye meydanı, 9 bin 600 metrekare Atatürk anıtı alanıyla beraber uygulama inşaat ve peyzaj alanı, işlenecek kapalı alanlarla beraber yaklaşık 50 bin metrekare alana sahip olacak proje içerisinde nikah sarayı, çok amaçlı salonlar, Marka kafe ve restoran, sergi salonları, meclis salonu olacak.