Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nden yapılan açıklama şöyle : " 2019-2020 eğitim-öğretim yılının sömestr tatiline bugün itibariyle başlamış oluyoruz. Bizler Kent Konseyi Çocuk Meclisi olarak hem öğrenci arkadaşlarımıza hem de velilerimize yönelik görüş ve önerilerimizi kamuoyu ile paylaşalım istiyoruz. Bu 15 günlük tatil boyunca ;Biz anne-babalar yavrularımıza daha faydalı olabilmek için bazı davranışlarda bulunmalıyız ki çocuklarımızı 2.döneme ve geleceğe daha iyi hazırlayacağımızı umut ediyoruz. Yoğun bir eğitim-öğretim hayatı geçiren çocuklarımızın geleceğini de sağlıklı ve başarılı kılmak için biz velilere de bazı görevler düşmektedir. Bu tatil dönemi ,çocuklarımızla iyi iletişim kurma,onlarla kaynaşma, için bir fırsattır.Bu fırsatı kaçırmayalım.Eksiklerinin tamamlanmasına yardımcı olma fırsatıdır"

"Başarılı ya da başarısızlık sadece karnedeki notlarla açıklanamaz.Bunlardan ziyade ,çocuğumuzun arkadaşlık ilişkilerindeki problem çözmedeki ,sosyal-duygusal alandaki başarısı,öğrenmede haz duyup duymadığı,yeni bir şey öğrendiğinde zevk alıp-almadığı, değerler eğitimine verdiği önem gibi konularla ilgilidir. Başarı sadece akademik değildir.Milli ve manevi değerlere sahiplenmeyle de ilgilidir.Başarı aslında bütün bunların toplamından oluşur.Çocuklarımızda vatan-millet sevgisi,milli şuur ,yerli malı kullanma,tasarruf bilinci,çevreye ve canlılara duyduğu saygı,adabı-muaşeret konularında da değerlendirmek gerekir"

"Kent Konseyi Çocuk Meclisi olarak velilerimize yönelik tavsiyelerimiz:

1-Ev işlerini askıya alıp,çocuklarımızla kaliteli birliktelik geçirin.Çocuklarınızla her ortamda oyun oynayın.Ev ortamında mini yarışlar düzenleyin.Oyun çocuklarımıza hem fiziksel,hem zihinsel,hem de ruhsal gelişimine fayda verir.

2-Belediyelerin çocuklara yönelik atölye etkinlikleri varsa oralara yönlendirin.

3-Çocuklarımızla kapalı mekanlardan ziyade açık hava etkinlikleri yapın.Avmlerde alış-veriş yoğunluğu yaşatmayın.Çocuğunuz dışarıda gözlem yapabilsin,çevreyi gözlemleyebilsin,doğayı aktif şekilde yaşasın.

4-Sevdiği arkadaşlarla buluşturun,onlarla etkinlik organize edin.

5-Güler yüzlü ve şefkatli olun.

6-Teknolojik aletleri,sınırlı zaman diliminde kullandırın.

İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu

7-Çocuğunuza kurallar koyun ve koyduğunuz kuralların nedenlerini anlayabileceği şekilde ,sakin bir uslupla açıklayın.

8-Hep birlikte Kitap okuma saatleri koyun.Kitapçılara beraber gidin ve onun kitap seçimini sadece gözlemleyin.

ÇOCUKLARIN VELİLERE SESLENİŞİ

"Bizi zayıf notlar yüzünden değerlendirip bizim kalbimizi kırmayın. Ödül Sözü verdiyseniz yerine getirin. Bizi ve karnemizi abartmadan ödüllendirin. Bizimle birlikte sosyal-sportif-kültürel etkinliklere katılın. Tatilde iken bizlere sürekli "Ders çalış-kitap oku"diyerek baskı yapmayın. Bizi başkalarının başarısıyla kıyaslamayın. Bizimle kaliteli birlktelik geçirin.Birlikte gülelim,eğlenelim,oynayalım. Tüm çocukların tatili huzurlu ,mutlu ,sağlıklı ve başarılı olsun.Tüm çocuklar geleceğe güvenle ve umutla baksın!!!"