HASTANEDE OYUNCAK AMBULANS MÜZESİ

Yol hipnozu nedir? Dönüş yolunda Yol Hipnozu olmayın! Yol hipnozu nedir? Dönüş yolunda Yol Hipnozu olmayın!

'Anne Dostu Hastane', 'Bebek Dostu Hastane', 'Yeni Doğan Dostu Hastane', 'Engelsiz Hastane', 'Yalın Hastane' gibi birçok unvana sahip olan İnegöl Devlet Hastanesi, Sağlık Tarihi müzesinin ardından 'Ambulans Tarihi Müzesi' ile 'Oyuncak Ambulans Müzesi'ni bünyesinde açtı.

Dünyada ikinci Türkiye'de tek olma özelliğine sahip müzelerle, tarih yeniden canlanıyor. 'Oyuncak Ambulans Müzesi'nde 300'e yakın oyuncak ambulans sergileniyor. Ambulans helikopterlerinin de görücüye çıktığı müzede; Çanakkale ve Yemen cephelerinde kullanılan tarihi ambulansların örneklerini de görmek mümkün.

ÇOCUKLARDAN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Hastane girişinde bulunan müze, çocuklardan yoğun ilgi görüyor. Yakınlarıyla birlikte hastaneye gelen çocuklar müzenin başından ayrılmıyor. Oyuncak ambulans müzesiyle birlikte çürümeye bırakılmış eski ambulanslar da müzede sergileniyor.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden tesadüfen bulunan hurda ambulanslar usta ellerden geçirerek, hayat buluyor. Müzede; 1. Dünya savaşı yıllarında hastaların cepheden askeri hastanelere taşınması için kullanılan askeri bisiklet ambulans ile birlikte 7 ambulans sergileniyor. Özel yapım ambulansların ise çeşitli ilginç hikayeleri var.