Parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Torun şunları dile getirdi; "İlçemizde 30 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirmiş olduğumuz Cumhuriyet halk partisi İnegöl Gençlik Kolları Aday tanıtım toplantısında yapmış olduğum konuşma, manüpile edilip sözcükler üzerinde oynanarak algı yönetilmiştir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü müzün belirttiği gibi fikri hür vicdanı hür bir gençlik istiyoruz dedim. Tam Bağımsız, düşünebilen, okuyan , araştıran, karar veren insan haklarına saygılı demokrat bir nesil istiyoruz dedim.

AKP Genel Başkanı tarafından topluma mal edilmiş olan "KİNDAR ve DİNDAR" tanımına uygun gençlik istemiyoruz dedim. Buradan Kindar sözcüğünü çıkarıp ''Dindar gençlik istemiyoruz'' diye yazanlar veya söyleyenler kamu oyunu bilinçli olarak yanlış yönlendirip kin ve nefret tohumları ekmiştir. Kamuoyunda yanlış algılara sebep olmuştur. Asıl rahatsız oldukları Büyükşehirlerde kendilerine akan muslukların kesilmesidir.

Cumhuriyet Halk Partisine bir komplodur.

Bu komplo tutmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi bütün inançlara saygılı bir partidir. Halkımız hurafelerden uzak dursun diye , dinini doğru öğrensin diye Diyanet İşleri Başkanlığı ve İmam Hatip Liselerinin açılışını yapan bir partidir. Anayasamızın 24. Maddesinde belirtildiği gibi din ve vicdan hürriyetine saygılı, demokrat bir partidir. Dindar ve kindar nesil yetiştiriyoruz diye yola çıkanlar, ülkemize 15 Temmuz Feto darbesini yaşatmıştır. BOP projesiyle Ortadoğu'da dökülen kanın emperyalist işgalci güçler kadar, dini inançları farklı gruplarında din adına birbirini öldürmesiyle sonuçlanmıştır.

Bugün basın açıklamalarımızı çarpıtanlar bu anlayışın değirmenine su taşıyanlardır.

İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar

Kasıtlı olarak basın açıklamamız çarpıtılmıştır , kamu oyunun bilgisine sunarım. Bizler, laik, demokrat , insan haklarına saygılı politikalarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz."