Burada düzenlenen törende konuşan CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun, "Kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi 97 yaşında. Kuruluş günümüz kutlu olsun. Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı vermiş olduğumuz Ulusal Kurtuluş Savaşımızı kazandık. Düşmanları ülkemizden kovduktan sonra 11 Ekim 1922 tarihinde Mudanya Ateşkes Antlaşması imzalandı. Türkiye yeni bir döneme hazırlanıyordu. Kurucu Önderimiz Atatürk 6 Aralık 1920 tarihinde yaptığı konuşmayla Barıştan sonra Halkçılık esaslarına dayanan 'Halk Fırkası' kurma fikrini açıkladı. Bu konuşmadan sonra yurt gezilerine çıkarak toplumu partili yaşama hazırladı. 9 Eylül 1923 tarihinde Halk Fırkası adıyla kurulan parti Cumhuriyetin ilanından sonra Cumhuriyet Halk Fırkası adını aldı."

İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu

"1927 tarihinde; Cumhuriyetçilik - Halkçılık - Milliyetçilik ve Laiklik İlkeleri üzerine örgütlendi. 1935 tarihinde ilkelerine Devrimcilik ve Devletçilik İlkelerini de ekleyerek bugünkü amblemimiz şekillendi. Cumhuriyet Halk Partisi ilk Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde; Ulusal Bağımsızlığımızı kazandıran partidir. Cumhuriyeti kuran Saltanatı kaldıran, Ulusal birliği sağlayan partidir. Hukuk ve eğitim alanlarında yaptığı reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyetini biçimlendirmiştir. Ulusal sanayinin ve ekonomik kalkınmanın öncülüğünü yapan partidir. Partimiz dünya milletler cemiyetinde devletimizi hak ettiği üst sıralarda temsil etmiştir. Çok partili sisteme geçişin önünü açarak demokratik sistemde muhalefetin kurumsallaşmasını sağlamıştır. Bugün de çağdaş, sosyal demokrasi değerleri olan; özgürlük, eşitlik, dayanışma, emeğin üstünlüğü ve gelişmenin bütünlüğü gibi evrensel değerlere sahip çıkıp hayata geçirmek için iktidar olma mücadelemize devam etmekteyiz. Ve bunu başaracağız. Laik Cumhuriyeti biz kurduk, ikinci yüzyılını da biz kurgulayacağız." diye konuştu.

Buradaki programın ardından partililer, CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan ile birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Daha sonra parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, Bursa'da günlük vaka sayısının bine yaklaştığını iddia etti.

Bursa'da günlük ortalama 600 vaka olduğunu öne süren Özkan "Şuan Bursa, Ankara gibi salgının patlak verdiği merkezi haline geldiği illerden biri. Resmi bilgileri alamıyoruz ama hastanenin yoğunluk durumu bilgilerini alabiliyoruz. Hastanelerin yükleri arttı, yoğun bakım hasta sayıları arttı. Gayrı resmi bilgilere göre turizm sezonunun açılması ile birlikte PCR testlerini bazı ülkeler mecbur kılmıştı o dönemden biliyorum Bursa'da yaklaşık 2 bin adet PCR testi yapılıyor bu testlerden 600 test sonucunun pozitif çıktığı şeklinde gayrı resmi bilgilere ulaştım. "

"Bu PCR testlerinde başarı oranı %60. Bazen test sonucu negatif çıkar ama röntgen görüntüsü ve diğer bulgular hastanın covid olduğunu belirler. Bu hastalar vefat ettiğinde Covid-19'dan vefat etti yazılmıyor, bulaşıcı hastalıktan vefat etti diye işlem yapılıyor. Toplumun dikkatini çekmek için 10 gün önce Bursa'da vaka sayılarının bine yaklaştı demiştim. Bununla ilgili hiçbir yetkiliden yalanlama gelmedi. Bursa'da 2 bin testin 600 tanesi pozitif bunun üzerine yalancı negatifleri de eklerseniz vaka sayısı bine yaklaştı. Ben bununla alakalı ilgililerin beni yalanlaması bekledim. Çünkü başından beri soruyoruz Bursa'daki durum nedir, kimse bize bilgi vermiyor. O yüzden diyorum siz salgın yönetmiyorsunuz algı yönetiyorsunuz" dedi.