1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' bugün 'Cami-Kadın ve Aile' teması ile İshakpaşa Camii avlusunda gerçekleştirilecek törenle kutlanmaya başlanacak.

Hoca Cuma hutbesinde hangi konudan bahsetti, kim söyleyebilir? Hoca Cuma hutbesinde hangi konudan bahsetti, kim söyleyebilir?

11.00'de başlayacak törende her yıl olduğu gibi Tarihi İnegöl Mehter Takımının da konser vermesi bekleniyor. Programda Kuran-ı Kerim tilaveti, dua, konuşmalar ve pilav ikramı da yapılacak.

KONU KADIN VE AİLE

Hafta boyunca hazırlanan programlarda, İslam dininin kadınlara tanıdığı kolaylıklar, Kur'an-ı Kerim'de ve hadislerde kadınların yeri ve saygınlığı, Hazreti Peygamber'in kadın ve aileye bakışı ve örnek yaşamı gibi konular anlatılacak. Perşembe akşamı 'Mutlu aile ve başarılı çocuk' konulu konferans da verilecek.

ENGELLİLER SÖZDE KALDI

Geçtiğimiz yıl 'Camiiler ve Din Görevlileri Haftası' engelliler ve cami teması ile kutlanmıştı.

Programda konuşan Müftü Bayram Canbey: "Dünyanın her tarafından olduğu gibi ülkemizde de zihinsel ve bedensel engelli insanlar bulunmaktadır. Bunlara karşı duyarlı olmak insani ve İslami olarak görevimizdir. İslam'ın en önemli evrensel değerleri arsında çocuklara, kadınlara, engellilere yardımcı olunması yer almaktadır. Unutulmamalıdır ki, her birey ya engelli, ya bir engelli yakını veyahut bir engelli adayıdır. Camilerimiz de engelsiz olmalı, okullarımız da engelsiz birer eğitim yuvası olmalıdır. Bu hepimizin sorumluluğu altındadır" ifadelerini kullanmıştı.

RAMPALAR YOK

1 yıllık sürede engelliler için mevcut camilerde herhangi bir çalışma yapılmadı. Özellikle bedensel engellilerin camileri kullanması konusunda rampalar, cami içerisinde özel bölümler ayrılmadı.

Müftü Bayram Canbey, yeni yapılacak camilerde engelliler için çalışmanın zorunlu olduğunu kaydetti. Mevcut camiler için ise kısmi iyileştirmeden bahsetti.

KADINLAR İÇİN DE ÇALIŞMA YAPILACAK MI"

Engelliler konusunda net bir çalışma yapılmaması, bu seneki tema olan kadın ve ailenin de akıbetinin aynı şekilde olmasından korkuluyor. Konunun sadece Camiler Haftası'nda konuşulup sonra unutulup unutulmayacağı merak konusu. İlçe halkı, özellikle kadınların camilere daha fazla gitmesi adına Müftülüğün yapacağı çalışmaları merak ediyor.

.