Belediye Başkanı Alper Taban'ın tanıtımını yaptığı elektrikli Baykoca yerli gezi aracının üretimi ve benzeri projelerde görev alacak proje takımı için başvuruların alınmasının ardından, 58 kişinin başvurduğu proje takımında 10 kişilik kadronun belirlenmesi adına 2 gün yüz yüze mülakatlar yapıldı. Mülakatlar sonrası İnegöl Belediyesi proje takımı belirlendi.

10 kişilik Proje Takımı, DOSTUM merkezinde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Taban, cesaret örneği göstererek mülakatlara katılan tüm gençlere teşekkür ederek, "Burada bir proje atölyesi oluşturduk ve bu proje atölyesinde arkadaşlarımıza imkanlar tanıyarak onların yeni projeler üretmelerini kendilerinden isteyeceğiz. 58 müracaat aldık. Bu arkadaşlarımız içerisinden de 5 arkadaşımızı proje takımımıza katmak istiyoruz demiştik ancak bu sayıyı 10'a yükselttik. Ben öncelikle proje takımımızın belirlenmesinde özenle çalışan jüri üyelerimize çok teşekkür ediyorum. 2 gün boyunca süren değerlendirmeler neticesinde arkadaşlarımıza da fırsatlar vererek kendilerini, fikir ve önerilerini anlatmalarını istedik. Bugün 58 kişi içerisinden 10 arkadaşımızı belirlemiş olduk. Ben katılan tüm arkadaşlarımızı cesaretlerinden ve girişimlerinden dolayı tebrik ediyorum. Her biri bizim için kıymetlidir, değerlidir. Seçilmiş olan arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Bir adım daha öne çıktılar ve proje ekibinde yer aldılar. İnşallah sizlerle ve bu konuda fikri olan tüm arkadaşlarımızla güzel işler yapmak istiyoruz."

Çorlu tren kazasında karar çıktı Çorlu tren kazasında karar çıktı

"Biz öncelikle atölye faaliyet takvimi oluşturarak burada arkadaşlarımızın birbirleriyle ve kurum çalışanlarımızla tanışmalarını planladık. Daha sonra kendilerine yönelik bir farkındalık eğitimi ile kendi içlerinde görev dağılımları gerçekleştirilecek. Ardından da ortaya neler konabilir noktasında emeklerini ortaya koyacaklar. İnşallah 1 Kasım itibariyle bu faaliyetlerin başlamasını hedefliyoruz. Neler üzerinde çalışacaklar; özellikle Baykoca elektrikli gezi aracı demiştik. Bunu önemsiyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte hayata geçirmek istiyoruz. Yine elektrikli nostaljik tren, simulatif trafik işaretleri gibi farklı farklı konu başlıklarında burada çalışmalar yürütmek istiyoruz."

"Proje takımımızda yer alan arkadaşlarımızı da tanıtmak istiyorum. İbrahim Yalçınkaya arkadaşımız Mekatronik Mühendisliğinde kendisi. Yunus Kızılarslan Elektrik Elektronik Mühendisliği, Kadir Can Karagöz Makine Mühendisliği, Alper Demircan Elektrik Elektronik Mühendisliği, Serdar Doğru Kontrol Mühendisliği, Mesut İşinçelik Otomotiv Teknolojileri, İsmail Durak Makine Teknolojileri, Adem Badak Otomasyon Teknolojileri, Muhammet Akif Köse Elektrik ve Otomasyon Teknolojileri, Berke Kadir Mutlu arkadaşımız da lise düzeyinde Fen Bilimleri öğrencisi. Ben arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, kutluyorum. Çalışmalarında kolaylıklar diliyorum." dedi.