Belediye başkanı Alper Taban tarafından kapıda karşılanan Nadire Çiğdem, o anları başkana aktardı.

"Ben bayrağı görünce kalbim titriyor." diyen Çiğdem, "Ben 70 sene önce Bulgaristan'dan göçtüm, 7 yaşında İnegöl'e geldim. Bir gün bir programa gittim İstiklal Marşı okunuyor önümdeki hanım oturuyor tuttum ensesinden kaldırdım, ne okunuyor dedim İstiklal Marşı okunuyor ayağa kalkacaksın dedim. Ben böyle yetiştim, evlatlarıma da böyle anlattım vatanın milletin bayrağın ne olduğunu tek tek anlattım. Onlarda ona göre yetiştiler. Arkadaşım kaza geçirmişti onu ziyarete gidiyordum o bayrağı orada görünce içim titriyordu. Ben Erzurumlu Nene Hatun'u okumuş insanım kara Fatmaları okumuş insanım onları örnek aldım. O yönden vicdanen rahatım." dedi.

Başkan Taban ise yaptığı açıklamada, "O bayrağı gördüğünüzde öpüp alnınıza koymanız bizi çok mutlu etti sizleri tanımak istedik. Büyüklerimiz bizlere her zaman örnek oldu yine olmaya devam ediyor. Vatanımızı yolda geçerken bulmadık, canımızla kanımızla bedel ödeyerek elde ettik." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız"

Konuşmalar sonrası Belediye Başkanı Alper Taban, Nadire Çiğdem'e çerçevelenmiş Türk bayrağı hediye etti. Nadire Çiğdem ise bayrağı öperek teslim aldı.