2.EL PAZARINDA YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Kapalı pazaryeri Mer-Pa'da Cumartesi günleri kurulan 2. el Oto Pazarı vatandaşlardan yoğun talep görüyor. Araç alım-satımı yapanların mekanı haline gelen oto pazarı, bu hafta yoğun günlerden birini yaşadı.

Arabasını satmak isteyen ile araba almak isteyeni buluşturan pazarda insanlar kapalı ortamda rahat bir şekilde araç alıp satabiliyor. Her marka ve modelde araçların bulunduğu pazarda herkese ve her bütçeye göre araç bulmak mümkün. Sıkı pazarlıkların yapıldığı pazarda hafta sonu araç ve vatandaş yoğunluğu yaşandı.

KIŞ BİTİNCE OTOMOBİL TALEBİ ARTTI

Yaz aylarına yaklaşılmasıyla 2. el otomobil talebinin arttığını ifade eden İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi (OTOKOOP) Başkanı Serhat Erezsert, araç almayı düşünenlere ellerini çabuk tutması tavsiyesinde bulundu.

İnternet ve sosyal medyadan yapılan araç alım-satımının insanları çok etkilediğini aktaran Erezsert, "Bu yüzden ticaret ortamı zayıflamaya başladı. Aracını satacak kişi, 30 bin lira değerindeki aracına 40 bin lira istiyor. Bu nasıl olacak? Bundan dolayı da sorun yaşıyoruz. İnternet piyasasında bir çıta yok. 30 bin liralık aracı 40-50 bin lira yazabilirsiniz. Buna bakarak diğer vatandaşlarda örnek teşkil ettiği için kendi aracına aynı fiyatı yazıyor. Bu nedenle sorun yaşıyoruz."

AYAKTA ARAÇ ALIM SATIMI OLMAYACAK

Bursa'nın O İlçe Belediyesi, Maaşları Ödemekte Zorlanıyor! Bursa'nın O İlçe Belediyesi, Maaşları Ödemekte Zorlanıyor!

"Alışverişlerimizde sıkıntı yaratıyor. Vatandaşlarımıza sesleniyorum; suni fiyatlara aldanmayın. Araba gerçek değerleri üzerinde konuşulmuyor. Reel bir piyasa sanalda yok. Bizim fiyatlarımız internet piyasasından daha düşük. Gerçek fiyatlar galerilerdedir. Araç alırken de dikkat etsinler. Dolandırıcılara hem paralarını hem de araçlarını kaptırmasınlar. Ağustos ayında yönetmelik çıkacak. Ayakta araç alım satımı olmayacak. Yönetmelikten çıktıktan sonra herkes Araç alımı yapamayacak. Belki 3-5 yıl içerisinde oto pazarları da kalkabilir. Araç alım-satımı belki ilerleyen yıllarda sadece galericilerde olabilir. Korsan galericilik yapan arkadaşlarımızı da uyarıyoruz. Cezalar çok ağır. Ömrünüz biter, borcunuz bitmez" dedi.