Sabah 09.00'da İnegöl'den başlayan yolculuk,öğrencilerin biran önce zirveye ulaşma heyecanıyla keyifli anlara sahne oldu. Yolculuk esnasında yükseklere çıktıkça havanın değişimini gözlemleme fırsatı bulan öğrenciler zirveye yaklaştıkça heyecanlarını gizlemekte zorlandılar.

Zirveye ulaştıktan sonra kayak takımı kiralamak için bir kayak kiralama merkezine giden öğrenciler aynı zamanda alışveriş adabı, sıra bekleme ve bütçe sorumluluğu kazanımlarını da bu sayede elde ettiler.

Uludağ'ın zirvesinde okulun Coğrafya Öğretmeni Ali Osman ÖZALTIN tarafından ilk derslerini alan öğrenciler bu konudaki yeteneklerini de göstermiş oldular. Bu tarz faaliyetleri her yıl düzenleyen Coğrafya Öğretmeni A. Osman ÖZALTIN, "Öğrencilerimizin akademik alanda olduğu kadar sportif faaliyetlerde de başarılı olmalarını önemsiyoruz. Bu sebeple her yıl Uludağ gezisini ayrı bir önemle düzenleyip öğrencilerimizin bedensel ve sosyal gelişimlerini destekleyici çalışmalar yapıyoruz." dedi. Öğrencilerin kayak öğrenmede son derece istekli olduğunu da belirten A. Osman ÖZALTIN öğrencilerin eşleşerek birbirlerinin sorumluluğunu alma ve birbirine yardımcı olma konusunda da çok başarılı olduklarını dile getirdi.

Gün boyu süren dersler sayesinde bazılarının ilk defa kayak yapma şansı bulduğu öğrenciler öğrenme ve uygulamadaki başarılarıyla da göz doldurdu. Uludağ'ın en zor pisti olan Siyah Pist'in eteklerinde başlayan dersler,telesiyejle zirveye çıkıp Siyah Pist'in yan bölümünden kayarak başlangıç noktasına dönülmesiyle son buldu. Kayak çalışmaları sonrası karlı havada mangal keyfi yaşayan öğrenciler güzel bir gün yaşamanın verdiği mutlulukla evlerine döndüler.

Bulgaristan Türkü Öğretmen Mehmet Ali Deniz'i tanıyor musunuz? Bulgaristan Türkü Öğretmen Mehmet Ali Deniz'i tanıyor musunuz?

Gezi sonrası değerlendirme yapan Okul Müdürü Serdar ACAR "Öğrencilerimizin her yıl büyük bir heyecanla bekledikleri bu gezi katılan öğrencilerin birçok farklı kazanımı bir arada elde ettikleri bir program olarak ilgi çekiyor. Okul olarak öğrencilerimizin sosyal becerileri kazanmalarını ve farklı alanlarda kendilerini geliştirmelerini her zaman destekliyoruz. Bu amaçla da Uludağ ve benzeri alan gezilerini sık sık gündemimizde tutuyoruz."dedi Bu tarz gezilerin yıl boyunca tüm sınıf ve kademelerde devam edeceğini de dile getiren Serdar ACAR etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlere ve gezi boyunca örnek davranışlar gösteren öğrencilere teşekkür etti.