Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa çok sayıda aile iştirak etti. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Hasan Eroğlu ise ailedeki ahlaki dejenerasyonu tetikleyen medya unsurlarının RTÜK tarafından engellenmesi gerektiğini belirtti.

BATILI DEĞERLER ÜSTÜN GÖRÜLÜYOR

Eroğlu sözlerine şu şekilde devam etti: " Necip milletimizin öz benliğinin oluşmasında en önemli etkilerden birine sahip olan "aile", aynı zamanda her türlü ahlaki dejenerasyonu önleyen temel bir kurum, ulvi bir kaledir. Ancak ülkemizde ve dünyada yaşanan ahlak buhranı neticesinde aile mefhumu devlette, toplumda, aile içinde ve fertlerde giderek sorun haline dönüşmektedir. Aile ve ahlak alanlarında yaşanan sıkıntıların temelinde yatan küresel ahlaksızlık trendlerine ek olarak "Batılı değerleri üstün görme" anlayışından kaynaklanan zihniyetlerin de etkili olduğu açık bir şekilde görülmektedir."

KADIN-ERKEK ÇATIŞMASI KÖRÜKLENİYOR

Aile yapısına zarar veren zihniyetle doğrudan ilgili olan bulgulara değinen Hasan Eroğlu, hayatın merkezine çocuğun ve çocukla ilgili gelecek kaygısının konulduğu yapısal bir aile sorununun ortaya çıktığını belirtti. Kuvvete dayanan emperyalist çatışmacı dünya görüşü kadın-erkek çatışmasını körüklediğini ifade eden Eroğlu: "Aile yapımız üzerinde en yıkıcı darbe televizyon, sinema, müzik ve sosyal medya üzerinden yapılmaktadır. Özellikle televizyon dizileri ve kadın programları üzerinden tam anlamıyla manevi bir tahribat gerçekleştirilmekte ve ahlaksızlık normalleştirilmeye çalışılmaktadır. Kapitalist anlayışın hakimiyeti ile aileler çıkar birlikteliklerine, kadın ucuz iş gücüne, annelik ise statüsüzlüğe doğru itilmiştir." dedi.

"EVLENME SAYILARI AZALDI, BOŞANMALAR ARTTI"

Ülkemizde ekonomik, sosyal ve manevi birçok sebepten dolayı boşanma oranları hızla yükselmektedir. Boşanmalarla ilgili önemli bulgular şunlardır:· 2016 yılında 591.872 evlenme gerçekleşirken 136.905 boşanma olmuştur. 2019 yılı verilerine baktığımızda evlenme sayısının 539.973'e düştüğünü görüyoruz. Boşanma sayısı ise 162.690'a çıkmış. Yani son üç yılda boşananların sayısında %20 artış yaşanmış. İşte tam bu noktada üzülerek hatırlatmak istiyoruz ki zina suç olmaktan çıktığı için farklı partnerle evlilik dışı birliktelikler doğal hale gelmeye başlamıştır. Bu da özellikle evliliklerin önündeki en büyük engellerden biri olmuştur." dedi.

Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum! Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum!

EĞİTİMDE GENİŞ KAPSAMLI AHLAK MÜFREDATI

Yaşanan sorunları dile getirdikten sonra Saadet Partisi'nin aile ile ilgili politika ve çözüm önerilerini de belirten Hasan Eroğlu öncelikle birey ahlakı, toplum ahlakı, devlet ahlakı ve düzen ahlakı şeklinde belirlenen ahlak eğitimi, teorik ve pratik yönleriyle bir eğitim politikası olarak ele alınması gerektiğini ve orta öğretimden üniversite sonuna kadar zorunlu dersler arasında yer alması gerektiğini ifade etti.

KADIN ÜZERİNDEN TEŞVİK

Tüketim kültürünün ağırlıklı olarak kadın üzerinden teşvik edildiğini belirten Eroğlu: "Kadın bedeninin reklam, tanıtım, sözde sanat, eğlence, televizyon, yazılı basın ve magazinde bir meta, cinsel bir obje gibi kullanılmasını önlemek için caydırıcı hukuki düzenlemeler yapılmalıdır." dedi.

BATI TARZI DÜZENLEMELER KALDIRILMALI

Kadını güçlendirme adına erkeği rencide eden, ezen ve bir başka açıdan çatışmayı körükleyen, milletimizin dokusuna uymayan, kadına başka açıdan zulme dönüşen Batı tarzı düzenlemelerin kaldırılması gerektiğini belirten Hasan Eroğlu "Kadını özgürleştirme, kadını erkeğe karşı güçlendirme ve kadın-erkek eşitliğini her alanda pekiştirme adına ortaya çıkan post modern feminizmin "toplumsal cinsiyet eşitliği ya da adaleti" politikalarının desteklenmesinden vazgeçilmelidir." dedi.

Eroğlu konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: "Sonuç olarak aile, dünyada hiçbir ferdi dışında bırakmayan yegane bir yapıdır ve üzerinde meydana gelen değişmeler, gelişmeler herkesi yakinen ilgilendirmektedir. Ülkemizde ve dünyada yaşanan ahlaki dejenerasyondan ise en fazla etkilenen kurumun bu noktada aile olması bu konferansı yapmamızdaki asıl amaç olmuştur. Şahsım ve teşkilatım adına Sayın Abdülbaki Kömür beye teşekkür ederim." dedi.

Gerçekleştirilen konferansta Psikolog Yazan Abdülbaki Kömürcü "Aile içi İletişimde Anne ve Babaya düşen görevler" , "Çocuklarla doğru iletişim yöntemleri", "Huzurlu bir aile yuvasının temel özellikleri" konularında sunumunu gerçekleştirdi.

Konferans sonrası katılımcılara helva ikramında bulunuldu.