Türkiye'nin çöğür ihtiyacının yüzde 80'ini karşılayan İnegöl bu yıl Kazakistan, Özbekistan, Makedonya, Bosna-Hersek, Kosova, Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan ve Azerbaycan olmak üzere 9 ülkeye ihracat yapacak. Geçen yıl tanesini 6 liraya satış yapan çiftçiler bu yılki 7 ila 12 TL arasında satış yapacaklar.

SEKTÖR İYİYE GİDİYOR

Cerrah mahallesinde fidan üretimi yapan Ali Demir, 2019-2020 fidan ve çöğür hasadının başladığını belirterek, "Fidancılık sektörü şuan iyiye gidiyor. Cerrah mahallemizde hasadımız başladı. Türkiye'nin yüzde 80'lik fidan ihtiyacını karşılıyoruz. Ayrıca yurtdışı ihracatımız var. 9 ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye'de fidan denilince İnegöl akla gelir. İnegöl, kaliteyi yakalamış durumdadır. Bu yüzden İnegöl fidanı dendiğinde akla her zaman kalite ve güven geliyor. İnegöl fidanı bir marka haline gelmiştir. 15 Milyon adetin üzerinde çöğür üretimi de yapıyoruz." dedi.

FİYATLARDAN UMUTLUYUZ

Fidan üretiminin zahmetli bir iş olduğunu aktaran Demir, 24 aylık bir bakım sürecinde hasadın yapıldığını altını çizdi. Fiyatlardan bu yıl umutlu olduklarını belirten Demir, "İnşallah daha iyi olacak. Geçen yıl 6 liraya satılıyor. 6 lira ile 12 TL arasında bu yıl satış yapacağız." Diye konuştu.

26 Nisan Güncel Altın Fiyatları 26 Nisan Güncel Altın Fiyatları

9 ÜLKEYE İHRACAT YAPILIYOR

Cerrah mahallesinde 50 yıldan bu yana fidan ve çöğür üretimi yapıldığını aktaran Demir, Kazakistan, Özbekistan, Makedonya, Bosna-Hersek, Kosova, Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan ve Azerbaycan olmak üzere 9 ülkeye ihracat yapıldığını da sözlerine ekledi.

YÜZDE 85'LİK KISMI SATILDI

Cerrah Mahallesi Muhtarı Hasan Ayar ise, "Cerrah mahallemizde fidan ve çöğür üretimi yapıyoruz. Türkiye'nin yüzde 80'lik ihracatını karşılamaktayız. Geçen sene üretilen fidan ve çöğürün yüzde 85'lik kısmının satışı yapılmıştı. Bu sene inşallah satışların yüzde yüz olmasını bekliyoruz. Ticari anlamda ülkemize katkısı vardır. Bu sene güzel bir yıl olmasını bekliyoruz." dedi.