"Fotoğrafla tanışmam ortaokul yıllarına dayanıyor." diyen fotoğraf sanatçısı Resul Gümüş,

‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı ‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı

"Günlük hayatın stres ve yorgunluğunu en güzel atma şekillerinden biri doğada fotoğraf çekmedir. Fotoğraf çekimi, fotoğraf aşkıyla birleşerek çemberi genişleterek 7 yıl önce uçak fobimi yenerek ilk yurtdışına çıktım. Fotoğrafçılık 78 ülke gezmeme vesile oldu. Gezmelerimde gittiğim ülkelerin şehirlerin magnetlerini ve objelerini toplayarak yaşadığım güzel anıları hatırlıyorum. Gezilerimden kalan anılar, fotoğraflar ve magnetler."

"Benim gezi felsefem 'gezmek için fotoğraf değil fotoğraf için gezmek.' Hazırlıklar ilk çıktığım yıllarda çok heyecanlı oluyordu. Çantalarımı günler öncesinden hazırlıyordum.

Gezeceğim yerleri önceden araştırıyorum. Gideceğim şehirlerin ve çevrelerin fotoğraf karelerine açılarına bakıyorum. Burada zamanla geziye bakış açım değişti. Bazen gittiğiniz ülkenin sokaklarında plansız şekilde doğaçlama ile fotoğraf çekmenin daha heyecanlı olduğunu fark ettim. Dünyanın 7 yeni harikasını fotoğraflamayı başardım. Seyahatlerde en önemli maliyetlerden biri uçak biletleridir. O yüzden uzun mesafeli uçuşlarda mümkün olduğunca uzun süreli ve birkaç ülkeyi de kapsayacak şekilde bölgesel gezileri planlamak gerek."

"Yörenin kültürünü, sokaklarını, çarşılarını gezerken sırayla magnetlerini almaya başladım. Sonra tutkuya dönüştü. Başlardan ülke ülke alırken şehirden şehre farklılıklarını görünce şehir şehir almaya başladım. Buzdolabı dolunca magnetler için duvara ayrı plakalar yaptırdım. Zamanla duvarlarım dolunca iyi ki de almışım dedim. Yaklaşık 2000 civarındalar. Sadece magnet değil, tabaklar, sihirli küpler, ufak ev objeler, biblolar da var."