Türkiye'nin içme suyu alanındaki en büyük yatırımları arasında yer alan Hocaköy İçme Suyu Barajı, aylardır ihale edilmeyi bekliyor. İnegöllülerin yılın 12 ayında kaynak suyu kullanmasını sağlayacak olan Hocaköy İçme Suyu Barajının yapımını üstlenen firmanın sözleşmesi 2019 yılının sonlarına doğru fesih edildi.

Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı

2020'DE BİTECEKTİ

Temelden 100 metre yüksekliğe sahip olarak kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen Hocaköy İçme Suyu Barajının, 2020 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyordu. Ödenek sıkıntısı nedeniyle yapımı birçok kez duran barajın ne zaman bitirilip hizmete açılacağı belirsizliğini koruyor.

Saadet Partisi olarak ilçe hakkındaki önemli konuları gündeme getirmeye ve çözüm önerilerini sunmaya devam ettiklerini belirten Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, "İnegöl'de kaliteli içme suyu problemi devam etmekte. Büyükşehir belediyesi ise bu sorunun kısmi çözümü olarak son birkaç aydır İnegöl'de bir alt yapı çalışması yürütüyor. Çalışmanın şu an hangi safhada olduğunu bilmiyoruz ancak neticesinde kaliteli bir içme suyuna kavuşup kavuşamayacağımızı göreceğiz. Özellikle ülkemiz genelinde yaşanan mevsimsel kuraklık sebebiyle ciddi bir su sorunu ile karşı karşıyayız. Bir yandan böyle bir sorunla karşı karşıya kalırken diğer taraftan bugün önümüzde içme suyu anlamında milyonlarca lira yatırım yapılmasına rağmen tamamlanamayan bir sorun bulunmakta."

"2015 yılında ihale edilen ve yer teslimi yapılan, 2016 yılında temeli atılan Hocaköy barajı aradan 5 yıl geçmesine rağmen maalesef halen tamamlanamadı. Temel atma töreninde konuşan dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı barajın 2019 yılında biteceğini söyledi. Ancak aradan bir geçtikten sonra dönemin DSİ Bölge müdürü ise barajın 2020 yılında bitirileceğini ifade etti. Gelinen son noktada ise 2015 yılında 63 Milyon Liraya ihale edilen barajın %30'luk kısmı tamamlandı, 20 milyon lira civarında para harcandı ancak ödenek sıkıntısı sebebiyle proje atıl bir durumda kenara bırakıldı. Konuyla ilgili hükümet kanadından yapılan açıklamalarda 2020 yılı içinde barajın tekrar ihaleye çıkacağı ifade edilmişti."

"Ancak netice olarak İnegöl ve çevresinin 2060 yılına kadar ki su ihtiyacını karşılayacak olan baraj inşaatı atıl bir şekilde bekliyor. Yaşanan gecikmeden kaynaklı telafisi olamayacak derecedeki zarar büyümeye devam ediyor. Önceki seçim dönemlerinde iktidar partisi tarafından vatandaşlarımıza sürekli şu söylendi; 'İnegöl Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve İktidar bizde olursa üçlü sacayağıyla hizmete çabuk kavuşacaksınız, çarklar uyumlu işleyecek'. Ancak geldiğimiz noktada bırakın hizmete hızlı kavuşmayı, mevcudun tamamlanması dahi yapılamamakta."

"Büyükşehir yasasıyla yerel yönetimlerde eli kolu bağlanan İnegöl, şimdi de büyük yatırımlar hususunda geri bırakılmaya devam edilmektedir. Saadet Partisi olarak İnegöl'ümüz açısından uzun vadeli çözüm sunan ve hayati öneme sahip bu projenin bir an önce tamamlanması için tüm yetkililere, İnegöl'ün önde gelen kanaat önderlerine çağrıda bulunuyoruz. Yaşanabilir bir İnegöl için tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz." diye konuştu.