ÖNLEM ALINMAZSA SINIF MEVCUTLARI %50 ARTABİLİR

İnegöl'de okul binası konusunda eksiklikler olduğunu kaydeden Baştürk, önlem alınmazsa 2014 yılında ortalama 30 olan sınıf mevcutlarının 20 yıl öncesinin ortalaması olan 45-50'li rakamlara yükseleceğini kaydetti.

EL BİRLİĞİ İLE ÇÖZÜM MÜMKÜN

İnegöl merkezinde artık okul yapılacak arsa kalmadığını da sözlerine ekleyen Mehmet Baştürk, arsa konusundaki sıkıntının yerel imkanlarla ya da bölge milletvekillerinin merkezi idare ile çözüme kavuşturabileceğini ifade ederek, "Bunlar zor işler değil. Ancak iktidar, muhalefet, STK'lar, hayırsever iş adamları el birliği yaparak güzel "İnegöl'ümüzü eğitimde ülkenin parlayan yıldızı" yapmak biz İnegöllülerin elinde diyorum."dedi.

BU KONUYU KİM ÇÖZEBİLECEK?

Baştürk konuşmasında şunları söyledi: "Eğitime ömrünü vakfetmiş bir İnegöl sevdalısı olarak geleceğe dair tavsiyelerim var. Konu okul arsaları ve yeni okul temini... Okul yapmak için hazır arsa gereklidir. Şu bir gerçek ki, İnegöl merkezinde artık okul yapılacak arsa kalmadı. Çözüm ise kamulaşması gereken üç dört tane arsa var. Çok ama çok acil kamulaştırması yapılıp bir an önce o arsaları okul yapılması gerekir. Peki, bu konuyu kim çözebilecek? Ya İnegöl Belediye Başkanlığı yerel imkanlarla ya da bölge milletvekillerimiz merkezi idare ile çözüme kavuşturabilir. Ama çok kısa zamanda olmalı..."

MÜTEAHHİTLER DERNEĞİNE İKİNCİ ÇAĞRI

Bulgaristan Türkü Öğretmen Mehmet Ali Deniz'i tanıyor musunuz? Bulgaristan Türkü Öğretmen Mehmet Ali Deniz'i tanıyor musunuz?

"Kozluca yolu mevkii gerçekten İnegöl'ün gülen yüzü ile çok lüks siteleri ile göz kamaştırıyor. Ancak yüzlerce daire yapılmasına rağmen o oranda okullaşma yok. Arsası hazır olan yerlerde acilen okul yapılmalı ve bu yeterli olmayacaktır. Acilen arsa üretilmesi gerekiyor. Aksi halde o bölgedeki öğrenciler şehir merkezine akın edecek ve şehir merkezinde eğitim felç olacaktır. Çözüm 1; İmara açılan yerlerde o oranda okul arsası temin edilmeli, 2; Kozluca yolunda İnegöl'ümüzün değerli iş insanları, müteahhitlerin o bölgede yaptıkları daireler orantısında okullar yapmaları gerekir. Bu kendi dairelerinin değerini daha da artıracaktır. Müteahhitler Derneğimiz bu konuya el atsa başaracağına inanıyorum."

KAMPUS'TE YEMEĞİ ÜCRETSİZ YAPIN, ORAYI CAZİP HALE GETİRİN

"TOKİ'nin çok hızlı gelişiyor. Var olan okullar, arsalar asla yetmeyecek. Yeni okullar yeni arsalar üretilmelidir. Kampus İnegöl eğitiminin ve sanayisinin oksijeni... Ya kampus olmasaydı... O öğrenciler nerelere yerleştirilecekti? Son yıllarda kampus şahlanışa kalkmıştır. Lütfen hızını kesmeyin... Herkesin destek vermesi şart... Ama orayı daha cazip hale getirmek için mutlaka ulaşım ve yemek ücretsiz olması gerekir. İşte o zaman İnegöl merkezdeki okullar rahatlayacaktır. Zira merkezde okul yapılacak arsa kalmadı."

45-50 MEVCUTLU SINIFLARA DOĞRU

"Şahsen İlçe müdürümüzün ve ekip arkadaşlarının gece gündüz canla başla, heyecanla çalıştıklarına şahidim. Bu heyecana yerelde ve genelde herkesin, STK'lar dahil muhalefetlik yapmadan destek vermeleri gerekir. Çünkü kazanan İnegöl olacaktır. Aksi halde 2003'te derslik başına 46 öğrenci düşerken 2014'de 30'a düştüğü gibi, önümüzdeki yıllarda 45-50 olması çok yakındır. Bunlar zor işler değil. Ancak iktidar, muhalefet, STK'lar, hayırsever iş adamları el birliği yaparak güzel "İnegöl'ümüzü eğitimde ülkenin parlayan yıldızı" yapmak biz İnegöllülerin elinde diyorum. Benden söylemesi!"