Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında ilan edilen mali destek programlarına ait başvuruların değerlendirilmesine ilişkin süreç tamamlandı ve desteklenecek projeler ilan edildi.

Bağımsız uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Programı çerçevesinde kabul edilen projeler ile Bursa'dan 16 meslek lisesine toplam 12 milyon 51 bin 166 TL donatım desteği sağlanacak.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Bursa'da son yıllarda mesleki eğitim çıtasının yukarı doğru hızla ivme kazandığını belirtti.

Bulgaristan Türkü Öğretmen Mehmet Ali Deniz'i tanıyor musunuz? Bulgaristan Türkü Öğretmen Mehmet Ali Deniz'i tanıyor musunuz?

Bursa'nın, sanayisi ve sanayicisi ile adeta Türkiye'nin lokomotif kentlerinden birisi olduğunu ifade eden Dülger, "Sanayiden teknolojiye birçok sektörün ihtiyaç duyduğu ve ülkemizin geleceğine yön verecek kalifiye personel yetiştirmeyi hedefleyen mesleki ve teknik liselerimiz; gerek fiziksel koşulları ve altyapısı ile gerekse güçlü eğitimci kadrosuyla her geçen gün gelişme kaydediyor. Bursa'da Mesleki eğitimin gelişimini sağlamak adına sanayicilerimizle birçok çalışma geçekleştiriliyor." dedi.

Mesleki Eğitimi Geliştirilmesi Programı çerçevesinde projesi desteklenecek Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri arasında İnegöl'de Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki Teknik Anadolu Lisesi yer aldı. Okulun hazırladığı, 'Atölyemde eksiğim yok, alanımda uzmanım çok' projesi desteklenecek.