15 Temmuz'da yazılan destanın 1. yıldönümüne sayılı günler kalırken, ilçemizde 15 Temmuz anma etkinlikleri start aldı.

İnegöl Belediyesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz anma etkinlikleri sabah namazı sonrası İshakpaşa Camisinde gerçekleştirilen Bereket Sofrası etkinliği ile start aldı.

GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK

16 Temmuz Pazar günü sabah namazına kadar sürecek etkinliklerle 15 Temmuz Kahramanlık gecesi hafızalarda tazelenerek gelecek nesillere aktarılacak.

Başkan Alinur Aktaş, bereket sofrası etkinliği ile başlayan 15 Temmuz anma programlarının 16 Temmuz'a kadar süreceğini söyledi.

ŞEHİTLERİMİZİ ANACAĞIZ

Aktaş, "O hain darbe kalkışmasında canlarını seve seve feda eden göğüslerini o tanklara, namlulara siper eden ve bunun için asla çekinmeyen 249 şehidimizi anmak, tabi onların şahsında oradaki vatan savunmasında şehit olmuş kardeşlerimiz için Kuran-ı Kerim okumak ve dua etmek için şehitlik ziyareti yapacağız."

FOTOĞRAF SERGİSİ

"Hazırlanan programlar çerçevesinde öğleden sonra saat 14.00'da da müze sergi salonumuzda yine o günleri anımsatan güzel bir fotoğraf sergimiz var. Tüm müsait olan misafirlerimizi oraya da bekliyoruz.

12 Temmuz Çarşamba (bugün) saat 21.00'da Müze Konferans Salonumuzda Kent Konseyi işbirliği ile bir şiir gecesi programımız var."

249 HATİM İNDİRİLDİ

"13 Temmuz Perşembe günü akşam namazı sonrasında Sani Konukoğlu camisinde mevlidi şerif ve helva ikramımız olacak. Ayrıca İlçe Müftülüğümüz ile işbirliği içerisinde 249 şehidimize 249 hatim indirildi.

İnşallah onların duası da okunacak. 14 Temmuz Cuma günü ise İshakpaşa Camisinde burada buluşuyoruz."

"Cuma namazı sonrası bir etkinliğimiz var. 15 Temmuz Cumartesi 16.00'da son anda bir değişiklik olmazsa çok değerli Bakanımızın katılımlarıyla 5. Mevsim Kültür Sanat Merkezimizin açılışını gerçekleştireceğiz.

Akşamında da 19.30'da başlayıp ta ki sabaha kadar sürecek etkinliklerimiz olacak."

"Nasip olursa da 16 Temmuz Pazar günü Doğa Sporları Turizm Merkezi (DOSTUM) marifetiyle bir doğa yürüyüşümüz olacak. Hanımefendilerin de katıldığı, bütün ilçe halkının eşlik ettiği bir organizasyon olacak" dedi.

O kişilerin ehliyetinde sorun yok! O kişilerin ehliyetinde sorun yok!

ŞEHİTLİK ZİYARETİ YAPILDI

Konuşmanın ardından İshakpaşa'daki program son buldu. Protokol üyeleri ve vatandaşlar daha sonra Hastane Mezarlığı içerisinde bulunan Şehitliği ziyaret etti.

Burada okunan Kuran-ı Kerimlerin ardından İnegöl Müftüsü Kazım Güzel'in yaptırdığı dua ile program son buldu.