Olay, merkez Nilüfer ilçesinde, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli Profesör Doktor S.Y. ile doktor anne T.Y.'nin villasında meydana geldi.

Akademisyen anne babanın 13 yaşındaki kızları A.B.Y. uyumak için odasında girdi. Ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi kızın TEOG sınavında istediği puanı alamayınca bunalıma girip, intihar ettiği ileri sürüldü.

Geçtiğimiz günlerde TEOG sınavına girdiği öğrenilen küçük kızın her hangi bir sorunu olmadığı öğrenildi. Polis ve Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Sabah kızının odasına giden anne kızını odasında bulunan bornoza ait kuşakla doğalgaz borusuna asılı vaziyette buldu. Anne, durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen 112 ekiplerinin kontrolünün ardından öldüğü belirlen 13 yaşındaki kız çocuğu olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Öğretim üyesi olan baba ve bir hastanede uzman hekim olan anne, sabah kızları A. B. Y.'nin banyodaki kalorifer borusuna asılı cansız bedeniyle karşılaşınca sinir krizleri geçirdi.

AK Partili Belediye Başkanlarından Başkan Bozbey'e Ziyaret AK Partili Belediye Başkanlarından Başkan Bozbey'e Ziyaret

Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından cenaze Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından A. B. Y.'nin cenazesi Kükürtlü Camii'nde ikindi vakti kılınan namazın ardından Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verildi. A. B. Y.'nin intiharıyla ilgili savcılık soruşturma başlattı.