Gündeşli, 1986-1998 yılları arasında, terörle mücadelenin en yoğun olduğu dönemlerde görev yapmış olan uzman çavuşların, 45 yaşında en düşük memur maaşı kat sayısıyla emekli edildiğini belirtti. Bu durumda olan emekli uzman çavuşların 1 derece, 3600 ek gösterge ve temsil tazminatı talep ettiklerini ifade etti.

Aktif görevdeki uzman çavuşların özlük hakları ile ilgili sorunlarının da olduğunu belirten Gündeşli, sağlık ve tayin yönetmelikleri, kıdemlerin rütbeden sayılmaması ve diğer özlük haklarının düzeltilmesi gerektiğini vurguladı. Bu düzenlemelerle birlikte binlerce profesyonel uzman çavuşun mesleklerini devam ettirebileceklerini belirtti.

Gündeşli, 1986 yılında çıkarılan 3269 sayılı Uzman Erbaş kanununda hiçbir düzenleme olmadığını, bu durumun uzman çavuşları mobbing baskısı altında görev yapmaya zorladığını ifade etti. Özlük haklarında iyileştirme yapılmadığı için en kritik bölgelerde görev yapan uzman çavuşların görevlerinden ayrılmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Gündeşli, “Devletimizden beklentimiz; Emekli Uzman Çavuş’ların geriye dönük haklarının verilmesi, görev yapan Uzman Çavuşların 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri kanuna tabi olması ve Eski Uzman Çavuşların kanunen verilmiş haklarının Devlet eliyle atamalarının yapılmasını beklemekteyiz.” dedi. Bu konuda yetkililerin adım atmasını beklediklerini ifade etti.


Bursa haberleri için TIKLAYIN!

İnegöl haberleri için TIKLAYIN!

WhatsApp kanalımızı BURADAN takip edebilirsiniz!

2024'te Göz Kamaştıran Türkiye'nin En Yaşanabilir Şehirleri 2024'te Göz Kamaştıran Türkiye'nin En Yaşanabilir Şehirleri

Tüm Türkiye'den haberdar olmak için BURAYA TIKLAYIN!

Son Dakika, Güncel haberlere BURADAN ulaşabilirsiniz!

Spor haberleri için TIKLAYIN!

Facebook hesabımız: Genç Gazete

İnstagram hesabımız: Genç Gazete

Twitter (X) hesabımız: Genç Gazete

Kaynak: Haber Merkezi