Mustafakemalpaşa Belediyesi İşçileri Maaş Kriziyle Karşı Karşıya Mustafakemalpaşa Belediyesi İşçileri Maaş Kriziyle Karşı Karşıya

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi Hüseyin Şahin, İlçe Başkanı Bülent Temelli ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Gümrük Müdürü Kadir Kutlu"yu ziyaret ederek hayırlı olsun çiçeği takdim ettiler. Ziyarette konuşan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi Hüseyin Şahin, yaklaşık 3,5-4 aydır Gümrük Müdürlüğünün açılmasıyla ilgili verdikleri sürecin mutlu sonuna geldiklerini ifade ederek: "Belediye Başkanımız, İlçe Başkanımız ile birlikte İnegöl Gümrük Müdürü Kadir Kutlu ve personeline hayırlı olsun ziyaretinde bulunuyoruz. Teknik olarak çok ufak tefek aksaklıklar var. Onlarında bitirilmesiyle, müdürümüzün bize verdiği beyana göre Çarşamba günü ilk ihracat veya ithalat evrakını kesmeye başlayacağız. Ben İnegöllü sanayicilerimize, iş adamlarımıza, hemşerilerimize, hayırlı uğurlu olmasını olsun diyorum. Müdürümüz ve personeline de İnegöl"ümüze hoş geldiniz diyerek çalışmalarında başarılar diliyorum. Gümrük hizmetinin bölgemize etkisi tabiî ki ticareti kolaylaştırıcı, ithalat ve ihracat"ı kolaylaştırıcı özelliğinden dolayı sanayicilerimiz ve iş adamlarımıza bu olumlu motivasyon olacak. Gümrük hizmetini, gümrükleme hizmetini en kısa zamanda, zaman kaybetmeksizin yapacaklar. Gümrükle ilgili hizmeti alırken, gümrük müdürümüzle de bire bir tanışmalarından dolayı da en doğru, en akıcı, en şeffaf bilgileri gerekli makamlardan alacaklar. Çünkü bu tür hizmetler de kulaktan dolma bilgiler değil de, direk yetkilisinden bilgiyi almak daha sağlıklı işler yapmamızı sağlayacaktır. İnşallah bunun akabinde de Yenişehir hava meydanındaki kargo gümrüğünün de İnegöl"e bağlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Ben hayırlı uğurlu olsun diyorum."dedi.

Şahin, dış ticaret rakamlarının Çarşamba günü İnegöl"de açıklanacağını ve İnegöl"ün dış ticaretinde olumlu bir artışın olduğunu ifade ederek: "Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanının da katıldığı bir törenle yılın ilk ihracat rakamı İnegöl"de açıklanacak. Biliyorsunuz bu canlı yayınlanıyor. Bütün Türk televizyonları bunu canlı olarak yayınlayacaklar. Biz bundan da son derece memnunuz. Ben şimdi rakam vermek istemiyorum ama rakamlar o gün açıklanacak. Dış ticaretimizde İnegöl"ün olumlu bir artış var. İvme yukarıya doğru gidiyor. İşte bu hizmetlerle biz yerele getirdiğimiz hizmet noktasıyla, vatandaşımızın, sanayicimizin ve iş adamlarımızın ayağına getirerek bunu daha da yıkarı çıkmasını bekliyoruz."diye konuştu.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Gümrük Müdürlüğünün ilk çalışma günü olduğu için ziyarete geldiklerini ifade ederek: "Bugün Milletvekilimiz ve İlçe başkanımızla beraber Gümrük Müdürlüğümüzün ilk günü olması nedeniyle ziyarete geldik. Bugün anlamlı. Açıkçası İnegöl önemli bir zenginliği, önemli bir katma değeri daha bugün kazandı. Bunun ilk gününde de Gümrük Müdürümüz ve ekibiyle beraber olmak bizim için ayrı bir sevinç. Biz kendilerine hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. İnegöl"ümüze hayırlı uğurlu olsun diliyoruz. Bu İnegöl"ün geliştiğinin, güzelleştiğinin, İnegöl"ün geleceğe hazırlandığının önemli bir göstergelerinden bir tanesi. Daha önce 3 milyar Dolar dış ticaretten ve 1 milyar Dolar da sadece mobilya ihracatından olmak kaydıyla bir hedefimiz vardı. Tabi bunu gerçekleştirecek olan şehrinde takdir ederseniz ki, bunun alt yapısını hazırlamamız gerekiyor. Ben bu konuda başta milletvekilimiz olmak üzere emeği geçen Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüze, Ticaret ve Sanayi Odamıza, bu işin planlanması noktasında konuyu gündeme getiren MÜSİAD İnegöl Şubesine ve emeği katkısı bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. İnegöl bana göre bugün önemli bir ayrıcalığı daha kazanmıştır. İlkleri başaran İnegöl, bir ilki daha bünyesine katmıştır diye düşünüyorum."dedi. İnegöl Gümrük Müdürü Kadir Kutlu ise kendisini ve personelini ziyaret eden Milletvekili, İlçe Başkanı ve Belediye Başkanına teşekkür etti.