Fenerbahçe derbi galibiyetini taraftarıyla kutladı Fenerbahçe derbi galibiyetini taraftarıyla kutladı
”İnegölsporun Olağan Genel Kurul Toplantısında Eşref Güç kulüp başkanı seçildi. İnegöl Belediyesi Sani Konukoğlu Konferans Salonunda yapılan genel kurulda başkanlık için Yücel Demir ile Eşref Güç yarıştı.

Genel kurula TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Ak Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursaspor Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı ile taraftarlar katıldı. Seçimde, 292 üyeden 205i oy kullandı. Oyların 156sını alan Eşref Güç başkanlığa seçildi. Kongrede, bu yıl profesyonel liglerde 30’uncu sezonunu geçiren İnegölspor’un 1984 yılındaki kurucu yönetimine Onursal Başkan Alinur Aktaş tarafından plaket takdim edildi.

BAŞARI BİRLİK VE BERABERLİKTEN GELİR

Kongrede ilk olarak başkan adaylarından Eşref Güç söz aldı. Güç, İnegölspor’da geçmiş yıllarda futbol oynadığını ve yönetici olarak da görev aldığını belirterek: “İlhan Korkmaz’ın aday olmamasının ardından aday olma kararı alıp listemizi oluşturduk. Bizim aday olmamızdaki neden, İnegölspor’da son yıllarda yakaladığımız birlik ve beraberliği devam ettirmek istememizdir. Başarı gelecekse zaten birlik ve beraberlikten gelir. Seçilirsek bizler sizlerin vekilleri ve işçileri olarak İnegölspor’da görev yapacağız” dedi.

KAZANAN İNEGÖLSPOR OLSUN

Güç, en büyük hedeflerinden birinin Bursaspor ile köprüyü kurmak olduğunu da kaydederek şunları söyledi: “Ne olursa olsun bu köprünün kurulmasını sağlayacağız. Bizim listemizin dışında bir liste daha var. Ancak önemli olan bu yarışta her iki tarafta birbirine saygılı davrandı. Ben diğer aday Yücel Demir’e de başarılar diliyorum. Sonuç olarak bu bir yarıştır. Hepimiz İnegölspor’dan bir şey almak için değil, bir şeyler vermek için bu göreve talip olduk. Ben bu görev için kendime ve ekibime güveniyorum. Bu işi layıkıyla yapacağıma inanıyor sizlerin desteğini bekliyorum. Sonuç ne olursa olsun kazanan İnegölspor olsun”

84 RUHU GERİ GELECEK

Diğer başkan adayı Yücel Demir de İnegölspor’da birçok kademede görev yaptığını hatırlatarak talihsiz bir kaza sonucu bir dönem İnegölspor’dan ayrılmak zorunda kaldığını ve yeni dönem için Başkanlığa aday olduğunu söyledi. Demir: “Biz göreve talip olurken dillere destan olan 1984 yılını canlandırmak istedik. İnegölspor’un geldiği noktada kimse hizmette kusur etmedi. Şampiyon olduğumuz dönemlere bakarsak İnegölspor şampiyonluğu 250 kişiyle kutladı, ancak Balıkesirspor 40 bin kişiyle kutladı. Bu durumu sorgulamamız gerekir. Bizim ayrımcı olmamamız lazım. Birbirimizi sever ve kucaklarsak 1984 ruhu geri gelecektir. Bize teveccüh gösterirseniz 1984 ruhunu geri getirmek için altyapıya önem vereceğiz. Yıllardır İsmailler, Cengizler Gökhanlar yetişmedi” dedi. Demir, seçilmeleri durumunda İnegölspor Store projesini hayata geçireceklerini de sözlerine ekledi.

GÜÇ, FARK ATTI
292 delegesi bulunan İnegölspor’da 205 delege oy kullandı. 205 delegeden 156 oy alan Eşref Güç, İnegölspor’un yeni başkanı oldu. Diğer aday Yücel Demir 47 oyda kalırken, iki oy geçersiz sayıldı.

CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ

Güç, seçimin ardından yaptığı konuşmada, seçimin hizmet seçimi olduğunu belirterek şöyle konuştu: Hepimiz bu göreve İnegölspora hizmet etmek için aday olduk. Kendi listem ve diğer listede olan arkadaşlarıma bu göreve talip oldukları için teşekkür ediyorum. Kırmadan dökmeden bugünlere geldik. Bundan sonra da böyle devam edeceğiz. Sayın delegeler, bizleri bu göreve layık gördüğünüz için sizlere teşekkür ediyoruz. Bu yaşanan havanın bozulmaması ve göstermiş olduğunuz teveccühü boşa çıkarmamak için canla başla çalışacağız. Seçim İnegöl için İnegölspor için hayırlı olsun

YENİ YÖNETİM


Eşref Güç başkanlığındaki yeni yönetimde Seçkin Kurşun, Ahmet Sütçü, Özcan Gümüştekin, Celal Ter, Emrah Erim, Nazmi Kahraman, Eşref Yiğit, Serhat Kılınç, Metin Aydınlar, Ahmet Ortakçı, Olgun Yıldız, Burak Şimşek, Halil Malkaç, Mehmet Döngel, Ali Demirhan, Sinan Kılakay, Ebubekir Yavuz, Oktay Can, Hamit Haraslı ve Bülent Tanrıkulu yer aldı


Şahin’den İnegölspor’a reklam sözü

İnegölspor kongresinde söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, yeni sezon için İnegölspor’a reklam ayarladığını; reklam parasınında hazır olduğunu söyledi.


Geçtiğimiz sezon Uludağ Limonata firmasıyla anlaşıp İnegölspor’a göğüs reklamı vermelerini sağlayan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, yeni sezon için de reklamı buldu. Göğüs reklamını ayarladığını İnegölspor kongresinde açıklayan Şahin, yönetimin de kabul etmesi durumunda paranın hazır olduğu söyledi. “Ben İnegölspor’a başkanlık ve yöneticilik yapmak için cesaretlerini ortaya koyan arkadaşlarımızı kutluyorum.”diyen Şahin, “Her zaman İnegölspor’un kazanacağını biliyoruz. Ben çocukluğumdan beri İnegölspor’luyum. Yıllarca İnegölspor’a hizmet etmek bize nasip oldu. İyi ki o tecrübeleri yaşamışız. Şimdi o heyecanı bizden daha genç arkadaşlar devam ettirecekler. Bu heyecan olduğu sürece İnegölspor trend olmaya devam edecek.”ifadeleirni kullandı.

ALTYAPIYA ÖNEM VERMELİYİZ

İnegölspor için yeni bir firma ile reklam görüşmesi yaptığ müjdesini veren Şahin, şöyle konuştu: “Bu işe milyonlarca lira yatırım yapan takımlar var. Ancak baktığımızda her zaman başarı yakalamak mümkün değil. Bizim altyapıdan oyuncu çıkartmamız lazım. Gökhan Güleç’in ardından Süper Lig’e oyuncu veremedik. İnşallah yeni yönetim yeni İsmailler, Cengizler ve Gökhanlar yetiştirir. Bizde elimizden geldiğince kulübümüzün yanında olmaya devam edeceğiz. İki yıldır İlhan Korkmaz’ın yanında olmaya çalıştık ve yeni seçilecek Başkanımızı da yalnız bırakmayacağız. Bizim için isimler önemli değil, bordo-beyaz renk önemli, İnegölspor önemli. Ben yeni yıl forma reklamıyla ilgili görüşmeleri yaptım. Reklam hazır, para hazır. Yeni yönetim kabul ederse yeni dönemde iyi bir firmanın reklamı İnegölspor formasının göğsünde yer alacak. Biz sezon öncesi bu anlaşmayı yapmayı öğrendik. Ben kim seçilirse seçilsin bu işi başaracaklarına eminim. İnegölspor’u daha iyi yerlere getirmek için çalışacaklardır. Ben kongrenin İnegöl ve İnegölspor’a hayırlı olmasını diliyorum.

Aktaş’tan eleştirilere yanıt

İnegölspor kongresinde söz alan Belediye Bşakanı ve İnegölspor Onursal Başkanı Alinur Aktaş, “Her ne kadar birileri beni köşe yazılarında ombudsman ilan etse de, asla böyle bir şeye niyetim yok. İslam’ın şartı 5’tir, 6’ncısı da haddini bilmektir. Biz haddimizi biliriz” dedi.


Genel kurul toplantısı dilek ve temenniler bölümünde söz alan Aktaş, kendini eleştirenlere cevap verdi. Aktaş, birilerinin dediği gibi Kamu Denetçisi olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu: “Öncelikle kongreye yoğun katılım olduğu için çok mutluyum. Kim kazanırsa kazansın yeni Başkanın yanında olacağımı ifade etmek istiyorum. Takdir edersiniz ki 10 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyorum ve görevim dolayısıyla bu kulüple ilgileniyorum. En kısa başkanlık yapan da benim. 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren Yusuf Şen Başkanlığında İnegölspor’a katkı vermeye çalışmıştık. Benim Belediye Başkanı olarak tek derdim var. İnegölspor ile ilgilenilmezse canavara dönüşebilir. Dolayısıyla yeri geldiğinde İnegölspor’a destek vermeye çalışıyorum. Her ne kadar birileri beni köşe yazılarında ombudsman ilan etse de, asla böyle bir şeye niyetim yok. İslam’ın şartı 5’tir, 6’ncısı da haddini bilmektir. Biz haddimizi biliriz. Asla ve asla kitleleri yönlendirmek, kitleleri farklı mecralara çekmek için özel bir gayretimiz olmaz. Bu geçmişte de böyle oldu, bundan sonrada böyle olacak”

KORKMAZ: “Borçsuz devrediyoruz”

İnegölspor kongresinde söz alan eski kulüp başkanı İlhan Korkmaz, “3. Ligde devraldığımız İnegölspor’u gururla borçsuz bir şekilde ve 2. Ligde yeni seçilecek yönetime devredeceğiz.”dedi.


Kongre öncesi söz alan Korkmaz, 3 yıl önce Yusuf Şen’den devraldıkları bayrağı yeni seçilen yönetime devredeceklerini söyledi. “İnegöl’de çok az kişiye nasip olacak makam bize 3 yıl üst üste nasip oldu.”diyen Korkmaz, şöyle konuştu: “Göreve geldiğimizde çalışmak bizden, destek sizden demiştik. Bize sürekli destek verdiniz, bizde gücümüzün yettiğince İnegölspor’a hizmet etmek için çalıştık. 3. Ligde devraldığımız İnegölspor’u gururla borçsuz bir şekilde ve 2. Ligde yeni seçilecek yönetime devredeceğiz. İyi ve kötü günlerimiz oldu, ama her şeyi İnegölspor için yaptık. İnegölspor’a vermiş olduğumuz emeklerden dolayı çok mutluyuz. İnegöl’de çok az kişiye nasip olacak makam bize 3 yıl üst üste nasip oldu. Bize sürekli destek veren Onursal Başkanımız Alinur Aktaş’a, Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’e, sanayicilerimize ve taraftarlarıma teşekkür ediyorum. Bizden sonra seçilecek yeni yönetime de başarılar diliyorum.”


Bursaspor ağabey rolü oynayacak

İnegölspor kongresine katılan Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, İnegölspor’un şampiyon olması için Bursaspor’un ağabey rolü oynayacağını söyledi.


Kongrede söz alan Bursaspor Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı İnegölsporu takip ettiğini ve İnegölsporun bu sezon hak ettiği PTT 1. Ligini şansız bir şekilde kaçırdığını söyledi. Gelecek sezon İnegölsporun PTT 1. Lige çıkacağına inandığını ifade eden Bölükbaşı, İnegölsporun şampiyon olabilmesi için Bursaspor bir ağabey rolü oynayacak. Ben bunun sözünü veriyorum. Bursaspor yönetimi olarak her türlü yardımı vermeye hazırız. Gerek futbolcu, gerekse diğer konularda ne gerekiyorsa, başkanımızın bir telefon etmesi ile emir telaki edip, o hizmeti yapacağımı gerçekten söz veriyorum diye konuştu. Bölükbaşı, ayrıca İnegölsporun sezon açılış maçını Bursaspor ile yapacağı sözünü de verdi.