İYİ Parti’de üst düzey istifa! İYİ Parti’de üst düzey istifa!

Gündelik hayatta sıkça başımıza gelen durumlardan birisi de gizli numaradan aranmak. Bu aramayı yapanlar çoğunlukla yasadışı bahis siteleri ve dolandırıcılar olsa da, bazen rahatsızlık verme amacıyla da kullanılıyor. Biz de tam bu noktada gizli numara üzerinden arayan kişiyi bulmak için yapmanız gerekenleri anlattık.

Mobil operatörler tarafından sunulan gizli numara ile arama özelliği, güvenli görüşme yapmak isteyen kişiler için oldukça yararlı olsa da, taciz ve tehdit için kullananlar da olabiliyor. Bu da doğal olarak bizleri tedirgin ediyor ve arayan kişiyi bulmak istiyoruz.


Gizli numaradan arayarak rahatsızlık vermek, Türk Ceza Kanunu’nun TCK 123 Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma maddesi gereğince bir suç kabul ediliyor. Kanuna göre arayan kişiyi şikayet ettiğiniz takdirde üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.



Gizli numara üzerinden arayan kişiyi bulma!
Gizli numara üzerinden arayanı bulmak için mobil operatörünüz size ne yazık ki yardımcı olamaz. Çünkü kendilerine uygulanan
Bu sebepten ötürü gizli numaradan arayan kişiyi öğrenmek için savcılığa başvurmanız gerekiyor. Başvurunuzdan sonra gereken incelemeler yapılacak ve yasal bir sorun çıkmaz ise mahkeme, müşterisi olduğunuz mobil operatörden görüşme kayıtlarını talep edecek.

Arayan kişinin sizi rahatsız ettiği görüldüğü taktirde, şikayette bulunma hakkına sahip olacaksınız. Tüm bu sorunları yaşamamak için gizli numaradan aranmayı kapatmayı düşünebilirsiniz. Böylelikle yalnızca numarası gözüken kişiler sizi arayabilir ve rahatsız edilemezsiniz.

Gizli numara ile aranma nasıl engellenir?

Türk Telekom

Türk Telekom mobil uygulamasına giriş yapın.
Ayarlar seçeneğine tıklayın.
Çağrı Ayarları sekmesine geçiş yapın.
Gizli Numara Engelleme seçeneğini açın.

Vodafone

Mesajlar uygulamanızı açın.
GIZLI AC yazıp 7046 numarasına mesaj gönderin.

Turkcell

Turkcell mobil uygulamasına giriş yapın.
Alttaki menüden İşlemler sekmesine geçiş yapın.
Ayarlarım başlığı altındaki Çağrı Ayarlarım seçeneğine girin.
Gizli Numara Arama Engelleme seçeneğini aktif hale getirin.

Bu içeriğimizde gizli numara üzerinden arayan kişiyi bulmanız için yapmanız gerekenleri anlattık. Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.