Yönetim kurulu ve inşaat sektör kurulu üyelerinden oluşan 20 kişilik bir ekip ile köprünün yapıldığı İstanbul Sarıyer Garipçe'de bulunan köprünün yapımını üstlenen ICA Firması yetkilileri tarafından karşılanan Genç MÜSİAD ekibi öncelikle şantiye sahasında bulunan toplantı salonunda ağırlandı. Burada ICA Firması Planlama ve Raporlama Şefi inşaat yüksek mühendisi Süleyman Onur Karaca tarafından Yavuz Sultan Selim köprüsünün ihale aşamasından şu anki bitme aşamasına kadar gelinen süreç hakkında Genç MÜSİAD'lılara brifing verdi.

İLKLERİN KÖPRÜSÜ

Karaca, ilklerin köprüsü olacak 3. Boğaz Köprüsünün, 59 metrelik genişliği ile dünyanın en geniş, 1408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü olacağını; köprünün bir başka ilkinin ise 322 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olduğunu ifade etti.

Erdoğan'dan O Kişilere Yeşil Pasaport Müjdesi Erdoğan'dan O Kişilere Yeşil Pasaport Müjdesi

SEKTÖR SEKTÖR GEZİ

Ziyarette konuşan Genç MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mesut Ergene, faaliyetleri arasında yer alan teknoloji gezilerini çok önemsediklerini söyledi. Ergene, özellikle sektör sektör geziler düzenleyerek geleceğin iş adamlarına faaliyette bulundukları sektörlerin son teknolojik gelişimlerini göstermek yenilikler hakkında bilgi edinmelerine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Ergene; "Yavuz Sultan Selim köprüsünün yapılarak ülke insanının hizmetine sunulmasında büyük katkıları olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümetimize ve köprünün yapım işini gerçekleştiren ICA İçtaş Firması yetkilerine özellikle şükranlarımızı sunuyoruz" derken; ayrıca kendilerini şantiyede ağırlayan firmanın planlama ve raporlama şefi inşaat yüksek mühendisi Süleyman Onur Karaca'ya da ayrıca teşekkür ettiklerini kaydetti.