64. Uluslararası Bursa Festivali’nde sahne alacak sanatçılar ve etkinlik tarihleri açıklandı. İşte 21 günlük festivalin programı.
Bursa’nın köklü kültür ve sanat organizasyonlarından Uluslararası Bursa Festivali, bu yıl 64’üncü kez düzenlenecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından hazırlanan festival, 21 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında 14 etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Festivalin açılışı, tenor Murat Karahan’ın Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve konuk soprano Teona Dvali ile vereceği konserle yapılacak. Program, 10 Ağustos’taki Özcan Deniz konseriyle tamamlanacak.

Etkinlikler üç farklı noktada yapılacak
Festival programı ağırlıklı olarak Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek. Gölyazı ve İznik Roma Antik Tiyatrosu da konserlere ev sahipliği yapacak.

Gölyazı’daki Uluabat Gölü üzerine kurulacak yüzer platformda Bagjan Oktyabr’ın “Ruh Terapisi” konseri düzenlenecek. Bu yıl ilk kez çocuklara yönelik “Efsane Dinozorlar” gösterisi de programa dahil edildi.

İşte 64. Uluslararası Bursa Festivali programı

21 Temmuz: Murat Karahan ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası – Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

23 Temmuz: Bagjan Oktyabr – Gölyazı

24 Temmuz: Derya Bedavacı – Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

25 Temmuz: Elif Sanchez ve Dilek Türkan – İznik Roma Antik Tiyatrosu

28 Temmuz: Poizi – Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

30 Temmuz: Selçuk Balcı ve Koliva – Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

1 Ağustos: Emre Altuğ – Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

2 Ağustos: Fatih Erkoç – Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

3 Ağustos: Fettah Can – Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

4 Ağustos: Moliere’in “Cimri” adlı oyunu – Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

5 Ağustos: Efsane Dinozorlar – Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

6 Ağustos: Aslı Hünel – Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

7 Ağustos: Mustafa Keser – Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

10 Ağustos: Özcan Deniz – Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

Yorumlar
Haber editörü
2000 yılında Van’da doğmuştur. Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur. 3 yıldır medya sektöründe çalışıyor. Özelikle kitap ve film konusunda uzmanlaşmıştır.