A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 Voleybol Milletler Ligi yarı finalinde Çin’i 3-0 mağlup ederek finale yükseldi. Milliler, şampiyonluk maçında Brezilya ile karşılaşacak.

Çin’in Makao şehrindeki East Asian Games Dome’da oynanan karşılaşmayı ay-yıldızlı ekip 25-21, 25-15 ve 25-20’lik setlerle kazandı. Mücadele 77 dakika sürdü.

Türkiye set vermeden kazandı

Karşılaşmaya etkili başlayan Türkiye, ilk seti 25-21 kazanarak mücadelede öne geçti. İkinci sette oyunun kontrolünü tamamen eline alan milliler, rakibine 15 sayı verdi.

Üçüncü sette de üstünlüğünü koruyan Filenin Sultanları, seti 25-20, karşılaşmayı ise 3-0 kazanarak adını finale yazdırdı.

Milletler Ligi’nde üçüncü final

A Milli Kadın Voleybol Takımı, bu sonuçla Voleybol Milletler Ligi tarihinde üçüncü kez finale yükseldi.

Turnuvada ilk kez 2018 yılında final oynayan Türkiye, organizasyonu ikinci sırada tamamladı. Ay-yıldızlı ekip, 2023 yılında ise şampiyonluğa ulaştı.

Finalde rakip Brezilya

Filenin Sultanları, final karşılaşmasında Brezilya ile mücadele edecek. Şampiyonluk maçı yarın Türkiye saatiyle 14.30’da başlayacak.

Maçın kadroları

Türkiye: Zehra, Vargas, Hande, Sinead Jack, Elif, İlkin, Gizem (L), Eylül, Saliha, Yaprak

Çin: Tang, Y.Y. Wang, Gong, Zhuang, Wang, Xie, M.J. Wang (L), Diao, Yang, C.X. Li, Ni, Dong

Salon: East Asian Games Dome
Hakemler: Francisco Denny Leassi Cespedes, Jae-Hyo Choi
Setler: 21-25, 15-25, 20-25
Süre: 77 dakika

Kaynak: İHA