Fenerbahçe’de milli aranın ardından Marco Asensio’nun takıma katılmasıyla birlikte oyun planında yeni bir düzen kurulması bekleniyor. Teknik Direktör İsmail Kartal’ın, İspanyol oyuncunun dönüşüyle takımın omurgasının tamamlanacağını ve sistemin daha sağlıklı işleyeceğini düşündüğü aktarıldı.
Sarı-lacivertliler sezona Talisca ve Fred ile başlamıştı. Ancak yabancı kuralı nedeniyle bu iki oyuncunun takımdan ayrılmasının ardından Kartal, oyun düzeninde değişikliğe gitmek zorunda kaldı.
Asensio’nun sakatlığı planları etkiledi
Teknik heyetin, Fred ve Talisca’nın ayrılmasının ardından orta saha ile hücum hattı arasındaki bağlantıyı Asensio üzerinden kurmayı planladığı ancak İspanyol futbolcunun sakatlığının buna engel olduğu belirtildi.
Kartal’ın forvet arkasında farklı isimleri denediği ancak beklediği verimi alamadığı aktarıldı.
Takımın omurgası büyük ölçüde oluştu
Fenerbahçe’de kalede Ederson, savunmada Skriniar ve Ake, orta sahada Kante ile Guendouzi, ileri uçta ise Vedat’ın takım iskeletinin ana parçalarını oluşturduğu ifade edildi.
Fred ve Talisca’nın ayrılığı ile Asensio’nun sakatlığının sürmesi nedeniyle orta saha ile hücum arasındaki bağlantı noktasında boşluk oluştuğu kaydedildi.
Asensio için Rize maçı planı
Asensio’nun milli ara boyunca fiziksel açıdan da güçlenmesi bekleniyor. İsmail Kartal’ın İspanyol oyuncuyu zorlu Rize deplasmanında ilk 11’de değerlendirmeyi düşündüğü öğrenildi.
Teknik heyetin, Asensio’nun dönüşüyle birlikte hücum organizasyonlarında daha dengeli bir yapı oluşturmayı hedeflediği aktarıldı.







