2023 yılında cep telefonu abonelerini ilgilendiren önemli bir değişiklik yaşandı. Cep telefonu aboneliğinin ilk döneminde kesilen Özel İletişim Vergisi, yeni yılda önemli bir artışla karşımıza çıkacak. 260 TL olarak başlayan vergi, yüzde 53.8'lik bir oranda artışla 400 TL'ye kadar çıkacak.

Gölcük depremi sonrasında 1999 yılında yürürlüğe giren Özel İletişim Vergisi, zaman içinde çeşitli güncellemelerle şekil değiştirmişti. Ancak 2023 itibarıyla vergi miktarında önemli bir artışa gidildi. Resmi Gazete'de yer alan karara göre, 260 TL olan vergiye 140 TL zam yapıldı.

Bu artışla birlikte, yeni hat alacak herkes, faturalı ya da faturasız hat fark etmeksizin Özel İletişim Vergisi'ni ödemek zorunda kalacak. Belirlenen 400 TL'lik vergi, operatörlere ulaştırıldığında 12 ay boyunca düzenli taksitler halinde ödenebilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1 Mayıs' vurgusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1 Mayıs' vurgusu

Ayrıca, vergi artışının yanı sıra telefon hattı sahiplerinin her ay ödedikleri 'Telsiz Kullanım Ücreti' de 2023 yılıyla birlikte artış gösterdi. 9,43 TL olan ücret, yapılan zamla birlikte 15 TL'ye kadar çıkacak.

Cep telefonu kullanıcıları, bu vergi artışlarına karşı dikkatli olmalı ve faturalarını kontrol etmelidir. Yeni yılın başlamasıyla birlikte, vergi ve ücret değişikliklerine karşı bilinçli bir şekilde hareket etmek önem arz etmektedir.

Editör: İHSAN KURAN