Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 2022 yılında bir kişinin öldürüldüğü, 5 kişinin yaralandığı ve iki ev ile bir aracın kundaklandığı olayla ilgili daha önce verilen kararın istinaf tarafından bozulmasının ardından dava yeniden görüldü. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, sanık Ertaş Özariş hakkında “öldürmeye teşebbüs” suçundan uygulanan ceza tahrik indirimiyle 6 yıl 9 aya düşürüldü.

Evler Kundaklanmış, Cinayet Işlenmişti! Dava Yeniden Görüldü (1)

Tavşantepe Mahallesi’nde 24 Şubat 2022’de iki aile arasında çıktığı belirtilen kavga sırasında Ertaş Özariş’in pompalı tüfekle Tarık Tanaç’ı vurarak öldürdüğü, 5 kişinin yaralandığı ifade edilmişti. Olay sonrası iki ev ve bir araç kundaklanmış, 5 şüpheli gözaltına alınmıştı. Yargılama sürecinde bazı sanıklar tahliye edilmişti.

Evler Kundaklanmış, Cinayet Işlenmişti! Dava Yeniden Görüldü (5)

Batman’da silahlı kavgada olayla ilgisi olmayan şahıs hayatını kaybetti
Batman’da silahlı kavgada olayla ilgisi olmayan şahıs hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Mahkeme, diğer sanıklar hakkında 27 Kasım 2024’te verilen önceki kararları korurken, yalnızca Ertaş Özariş’in Sedat Tanaç’a yönelik “öldürmeye teşebbüs” suçunda tahrik indirimi uyguladı. Sanığın diğer suçlardan aldığı cezalar ise değişmedi.

Kaynak: İHA