Bugün itibariyle yürürlüğe giren yeni Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği, tüm doğal gaz kullanıcılarını yakından ilgilendiriyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan bu yeni yönetmelik, sayaçların muayene işlemleri ile ilgili usul ve esasları belirliyor. Vatandaşları bekleyen büyük cezalar, sayaç muayenelerini daha önemli hale getiriyor.

Altın Fiyatlarında Son Durum: 16 Mayıs Güncel Fiyatlar Altın Fiyatlarında Son Durum: 16 Mayıs Güncel Fiyatlar

Yeni yönetmeliğe göre doğal gaz, su ve elektrik sayaçları çeşitli muayene türlerine tabi tutulacak. İlk muayene, ani muayene, şikayet muayenesi, periyodik muayene ve stok muayenesi gibi türler, sayaçların düzenli ve doğru çalıştığını garanti altına alacak.

Sayaç Muayeneleri ve Ücretlendirme

Bakanlık anlaşmalı servisler tarafından yapılacak sayaç muayeneleri için vatandaşlar tarafından bir ücret ödenecek. Ancak, bakanlıktan herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

Sayaç muayenesi sırasında, sayacın tip onayı olmadığı veya tip onayını etkileyecek bir değişiklik yapıldığı tespit edilirse, sayacın muayenesine devam edilmeyecek.

Muayene İçin Gerekenler ve İdari Cezalar

Vatandaş, sayacın bulunduğu yerden sökülmesinden ve muayenesi için servise getirilmesinden sorumlu olacak. Ayrıca, 2025 yılı sonuna kadar geçerli bir muayenesi olan sayaçlarla eski sayaçların değiştirilmesi gerekiyor. Bu süre içinde işlem yapmayan veya damga süresi geçmiş sayaç kullanan vatandaşlara idari para cezası uygulanacak.

Editör: Umut Gökdaş