Tarım Kredi Market'ten Dev İndirimler! Tarım Kredi Market'ten Dev İndirimler!

Et ve Süt Kurumu, kırmızı et piyasalarındaki dengesizlikleri düzenleme misyonu çerçevesinde kesimlik hayvan satışlarına başlama kararı aldı. Kurum, kilosu 130 TL + KDV olarak belirlenen fiyatla sığır satışları gerçekleştirecek. Satışı yapılan sığırlar, Derince-Bandırma Limanı'ndan sevkiyat edilecek ve Et ve Süt Kurumu personeli gözetiminde 3 gün içinde kesim gerçekleştirilecek.

Et ve Süt Kurumu'ndan et fiyatlarını düşürecek hamle

Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan açıklamada, kırmızı et endüstrisi alanında faaliyet gösteren şarküteri üretimi yapan firmalara yönelik olarak ortalama 700 kg canlı ağırlığındaki kesimlik sığır satışı yapılacağı belirtildi. Kesimlik büyükbaş hayvanların teslimatı Derince-Bandırma Limanı'nda gerçekleşecek ve teslimatın ardından üç gün içinde Et ve Süt Kurumu personeli gözetiminde kesim işlemi yapılacak.

Et ve Süt Kurumu'ndan et fiyatlarını düşürecek hamle

Başvuruların 27 Aralık 2023 ile 8 Ocak 2024 tarihleri arasında Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'ne yapılacağı ifade edilen açıklamada, canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkasların satış fiyatının kilogram başına 130,00 TL + KDV olduğu vurgulandı.

Et ve Süt Kurumu'ndan et fiyatlarını düşürecek hamle

İlk defa başvuru yapacak firmalardan istenen belgelerin eksiksiz ve imzalı bir şekilde teslim edilmesi gerektiği belirtilirken, daha önce satın alma yapmış firmaların ise mevcut evraklarının inceleneceği ve dilekçe ile başvuruda bulunmalarının yeterli olacağı ifade edildi.

Editör: İHSAN KURAN