Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da depremzedeler için yapılan konutların ilk kura çekim ve anahtar teslim törenine katıldı. Mustafa Kemal Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen törende Erdoğan, 7 bin 275 konutu hak sahipleriyle buluşturarak, depremin yarattığı zorlukları aşma konusundaki devlet-millet dayanışmasına vurgu yaptı.

CHP Genel Başkanı Özel'den Dervişoğlu’na tebrik CHP Genel Başkanı Özel'den Dervişoğlu’na tebrik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da Depremzedelere Yapılan Konutların Anahtarını Teslim Etti

Erdoğan, konuşmasında depremin yıkıcı etkilerinden bahsederek, 11 il, 124 ilçe, 7 bine yakın köy ve mahallede ağır yıkıma neden olduğunu belirtti. Depremin 14 milyon vatandaşı doğrudan etkilediğini ve arama-kurtarma faaliyetlerinin 26 bin binada gerçekleştirildiğini ifade etti. Ayrıca, deprem sonrasında 200 binden fazla ağır hasarlı bina tespit edildiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay Depremzedelerine 7 Bin 275 Konutun Anahtarını Teslim Etti

Cumhurbaşkanı, devletin hızlı bir şekilde harekete geçtiğini ve milletin dayanışmasıyla depremzedelere yardım edildiğini vurgulayarak, 1 milyon çadırın gönderildiğini, 215 bin konteynerin kurulduğunu ve 349 bin haneye kira yardımı yapıldığını söyledi. Ayrıca, 150 bin tır yardım malzemesinin deprem bölgesine gönderildiğini ve 20 milyon gıda kolisinin dağıtıldığını belirtti.

Hatay Depremi Sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yaptığı Konut Teslim Törenindeki Açıklamalar

Erdoğan, depremin ardından Hatay'a geldiklerinde karşılaştıkları yıkımın büyüklüğünü vurgulayarak, "Hatay’ın halini görüp gözleri yaşarmayanın kalbi kurumuş demektir” dedi. Ayrıca, depremin en fazla zarar gören şehir olduğunu belirterek, önceliklerinin arama-kurtarma faaliyetleri ve acil ihtiyaçların karşılanması olduğunu söyledi.

"Hatay Depremzedelerine Yardım: Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Bin 275 Konutun Anahtarını Teslim Etti"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında deprem sonrası eleştirilere de değinerek, "Bu daha başlangıç, depremzede, zarar gören şehirleri yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalarımız devam edecek" dedi. Ayrıca, 2 ay içinde deprem bölgesinde 75 bin konutun teslim edileceğini ve yıl sonuna kadar 200 bin evin teslim edilmiş olacağını açıkladı.

Erdoğan, Türkiye'nin son 21 yılda siyasi, askeri ve ekonomik olarak önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, ülkenin dünyanın en güçlü 10 ülkesi arasına girmeye yönelik bir aşamada olduğunu ifade etti. Ayrıca, devletin deprem bölgesinde sadece konut ve işleri yapmakla kalmayıp, şehirlerin meydanlarını, caddelerini ve tarihi dokularını düzenlediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını Alev Alatlı'nın sözleriyle sürdürerek, binlerce yıllık medeniyet davasının devam edeceğini ve Türkiye'nin deprem, terör ve diğer tehditlere karşı birlik ve beraberlik içinde mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.

Erdoğan, konuşmasının ardından bazı hak sahiplerine konut anahtarlarını teslim etti.

Editör: İHSAN KURAN