Karadeniz'deki Göktepe-3 kuyusunda 75 milyar metreküplük doğalgaz keşfi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, keşfin ekonomik değerinin 30 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Türkiye, enerji alanındaki atılımlarına bir yenisini daha ekledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki Avrupa’nın en büyük fizik tedavi hastanesi açılışında yaptığı açıklamada, Karadeniz’de 75 milyar metreküplük yeni doğalgaz keşfi yapıldığını duyurdu.

Abdulhamid Han sondaj gemisinin Göktepe-3 kuyusundaki çalışmalarına 27 Mart 2025’te başladığını hatırlatan Erdoğan, 49 gün süren operasyonun ardından dün müjdeli haberin geldiğini belirtti. Yapılan keşfin ekonomik değerinin yaklaşık 30 milyar dolar olduğu bildirildi.

Benzin ve Motorine Üst Üste Zam: Litresi 50 TL'yi Aşıyor! Depoları Doldurun Uyarısı
Benzin ve Motorine Üst Üste Zam: Litresi 50 TL'yi Aşıyor! Depoları Doldurun Uyarısı
İçeriği Görüntüle

Göktepe-3 Kuyusu Nerede?

Yeni doğalgaz rezervinin bulunduğu Göktepe-3 kuyusu, Filyos’a 180 kilometre mesafede ve Bulgaristan-Türkiye Münhasır Ekonomik Bölge sınırına yakın bir konumda yer alıyor. Erdoğan, bu bölgedeki üretimde Sakarya Gaz Sahası için yapılan yüzer üretim platformu yatırımlarının kullanılacağını belirtti.

"Konutların 3,5 Yıllık İhtiyacı Karşılanacak"

Keşfin Türkiye için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, bulunan rezervin konutların yaklaşık 3,5 yıllık doğalgaz ihtiyacını tek başına karşılayabileceğini söyledi. Karadeniz ve Gabar’daki enerji hamlelerinin Türkiye’nin bağımsız enerji politikaları için yeni bir dönemin kapısını araladığını ifade etti.

Avrupa'nın En Büyük Fizik Tedavi Hastanesi Açıldı

Enerji müjdesinin yanı sıra sağlık alanında da önemli bir gelişme yaşandı. Erdoğan, konuşmasının ardından İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. 102 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan hastane, 705 yatak kapasitesi ve robotik rehabilitasyon üniteleriyle dikkat çekiyor.

Erdoğan, Türkiye’nin sağlıkta geldiği noktaya da değinerek, “Türkiye artık sağlıkta küresel bir destinasyon haline geldi. En gelişmiş ülkelerden hastalar ülkemize tedavi için geliyor” dedi.

Sağlık ve Enerjide Çifte Başarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin enerji bağımsızlığı ve sağlık altyapısında gerçekleştirdiği reformların önemini vurgulayarak, bu iki alanda da dünya çapında rekabet edebilecek düzeye ulaşıldığını ifade etti. Erdoğan, “Bu başarılar milletimizin dirayetinin ve devletimizin kararlılığının eseridir” dedi.

Kaynak: www.ntv.com.tr