Erbakan Vakfı İnegöl Şube Başkanı İlhan Baykan, yaptığı açıklamada; "Artarak kanamaya devam eden bir yaraya parmak basmak için bu basın toplantısını icra ediyoruz. İslam coğrafyası kan gölü, ümmet parçalanmış, ırkçılık ve mezhepçilik kol geziyor. Müslümanlar İslami değerlerden ve asli vazifelerinden uzaklaşıyor, gücü elinde tutanlar mazlumları ezmekle meşgul. Siyonist ve Emperyalist dünya her Müslüman öldüğünde sevinç nidaları atıyor. Karaya vuran minik bedenler değil insanlığımız oluyor. Müslümanlığın evlatları fuhuş ve uyuşturucu bataklığında kayboluyor. Parklarda, yollarda veya televizyonlarda her gün gördüğümüz bonzai ve benzeri uyuşturucuyu almış gençler, çocuklar olağan bir durum haline geldi. Birileri saçıp savururken, birileri hakkı olanı bile alamıyor. Milyonlarca muhacir evlerinden uzakta bir ekmeğe muhtaç yaşıyor. İşte dünyayı getirdiğimiz hal bu!" dedi.

TEHLİKE BİZLERE YAKLAŞIYOR

"Rahat evlerimizde bu sıkıntıların hiç birinin bize uğramayacağını zannederek kurduğumuz hayatlar, farkında olmasak da tehdit altında" diyen Baykan; "Çocuklarımızla kurduğumuz ve hep bu dünyanın hedefleriyle süslediğimiz hayaller bir gece yarısı düşecek bomba ile toz duman olma yolunda. O vazgeçemediğimiz evlerimiz, arabalarımız hemen yanı başımızda yaşananları gördüğümüzde anlamını yitiriyor. Ve adım adım tehlike bizlere yaklaşıyor. Çember daralıyor. Yüzyıllardır süre gelen şer plan son yıllarda özellikle son günlerde dozajını arttırarak, can damarlarımıza basarak yol almaya devam ediyor. İftira kampanyaları, 28 Şubat Darbesi, Gezi Olayları, Faili meçhuller, Bombalar, Çözüm Süreci, Barikatlar, LGBT faaliyet ve yürüyüşleri, müspet olmayan tüm yürüyüşler, özellikle 15 Temmuz Darbe Girişimi ülkemizi içeriden ve dışarıdan kuşatma altına almaya çalışanlar, milletimizin tahammül sınırlarını zorlamakta ve neredeyse her gün gelen şehit haberleri ile milletimizi yıldırmak, akl-ı selim düşünmesini engelleyerek iç karışıklıkların planlarını yapmaktadırlar" ifadelerini kullandı.

İSRAİL İÇİN KÜÇÜK DEVLETLER

Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası! Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası!

Baykan şöyle devam etti: "Bugün ırkçı Emperyalizmin kontrolündeki dış mihraklar Müslüman ülkelerde iç karışıklıklar çıkartılması bu ülkelerin zamanı geldiğinde kolay yutulacak parçalar haline getirilmesi "Büyük İsrail Projesinin" bütün hızıyla yürütülmesi için ellerinden geleni yapmaktadırlar. İçinde bulunduğumuz dönemde temel stratejileri "Büyük İsrail için küçük devletler kurulacak" stratejisidir. Bunu gerçekleştirirken, iç bölünme sonucu tarafların birbirleriyle mücadele etmeleri için yeni stratejiler devreye sokulmaktadır. Emperyalist güçler yeni sömürü metodu olarak, eskiden "Müslüman devletleri birbirleriyle çatıştırırken" şimdi ise Ortadoğu'da savaş devletlerarası değil "devletler içerisinde" sürdürülmeye çalışılmaktadır. Irak, Suriye, Yemen, Libya gibi savaş alanları bunun en somut örnekleri olarak gösterilebilir."

D-60 PROJESİNİ CANLANDIRACAĞIZ

"İşte tam bu noktada aslında bilen ve farkında olan insanın sorumluluğunun ne denli büyük olduğu ortaya çıkıyor. Her şeyden önemlisi yaşanan tüm bu olayların bilinciyle, bir şeyler yapmak zorunda olduğumuzu bilmek ve onun için çalışmak zorundayız. Bu noktada, çözüm onların yapmak istediğinin tam tersine, İslam Alemi'nin birlik ve beraberliğini sağlamaktır. Bu da İslam birliğinin bir an evvel kurulması demektir. Bunun olabilmesi içinse merhum Erbakan Hocamızın fikirlerinin, çözüm önerilerinin, projelerinin, canlı tutulması, insanlığa duyurulması ve fiilen hayata geçirilmesi için gerekenlerin yapılması gerekmektedir. İşte bu çözüm önerilerini kendisine kuruluş amacı olarak benimsemiş olan Erbakan Vakfımızın manası ve önemi ortaya çıkmaktadır. Erbakan Vakfı Erbakan Hocamızın İslam Alemi'nin ve milletimizin kurtuluşu için, olmazsa olmaz olan D-60 projesini canlandıracak, geliştirecek ve fiilen hayata geçirecek çalışmaların öncülüğünü yapacak "Yeni bir dünya"nın kurulmasında motor vazifesi görecektir inşallah. Cenab-ı Allah'tan hanımıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bu uğurda yapacağımız çalışmalarda yardımcı olmasını ve en büyük muvaffakiyetleri vermesini niyaz ediyoruz. Cenab-ı Allah cümlemize cihada adanmış bir ömür sürmeyi nasip etsin"